FC Dordrecht kansloos in Leeuwarden

Ernie Brandts had zijn ploeg nog zo gewaarschuwd om vooral scherp te beginnen, maar van het strijdplan van de Schapenkoppen kwam weinig terecht. Want al in de eerste minuut lag de bal achter doelman Kurto.

Vijf minuten later kon de Pool alweer vissen toen Cambuur 2-0 maakte. De thuisploeg ging als een wervelwind over de Dordtenaren heen, die pas rond het half uur enigszins in hun ritme kwamen.

In de rust probeerde de technische staf met twee wissels orde op zaken te stellen. De opdracht was een snelle aansluitingstreffer forceren. De goals vielen kwamen echter van de thuisploeg. Pas in de 85e minuut kon FC Dordrecht in de persoon van invaller Meulens iets terug doen. Het resulteerde in de 4-1 eindstand.

Ernie Brandts: “Ik ben teleurgesteld en geïrriteerd over deze nederlaag. We hebben naïef verdedigd, waren onnauwkeurig in de passing en kwamen steeds te laat. Daardoor kwamen we nooit aan ons eigen spel toe en konden we niet onder de druk van Cambuur uit komen. Het begint met goed om je heen kijken en elkaar helpen. Dat is onvoldoende gebeurd. In de rust heb ik ook gezegd: pak eens een kaart! Niet omdat ik wil dat ze gaan schoppen, maar ik miste de absolute wil om te winnen.
Door de snelle goals van Cambuur liepen we al na zes minuten achter de feiten aan. Feitelijk geef je de wedstrijd in twee keer tien slechte minuten weg, want vlak na rust scoren zij weer twee keer kort achter elkaar.”

Opstellingen

FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Troost-Ekong (’60 Meulens), Lima, Peersman, Van Overeem (‘Koolwijk), Van Haaren, Gosens, Danso (’46 Ten Voorde), Hamdaoui, Pisas

SC Cambuur: Nienhuis, Reijnen, Bijker, Pereira, Vytautas, Rusnák (’76 Steblecki), Van de Streek, El Makrini, Ogbeche, De Ridder (’83 Bakker), Narsingh (’60 Schet)