Geen punten in nat Den Haag

FC Dordrecht treedt vanavond aan met een debutant in de spits, Ibrahim Toure mag direct starten. Hij doet dat met een versterkt middenveld in de rug, waar met name Ojo doorschuift in balbezit.

De eerste helft komt langzaam op gang in een nat Kyocera stadion. Eerste grote kans is voor Gianni Zuiverloon, die zijn inzet van dichtbij gekeerd ziet worden door Kurto. Robin Gosens krijgt namens de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar ook hij laat dit na.

Kramer is de eerste die het net vindt. Hij schiet een voorzet van Houtkoop overtuigend langs Kurto in het doel. Ondanks de treffer is het voornamelijk FC Dordrecht wat aan de bal is en het krijgt via Haddad en Toure nog grote kansen om al voor rust gelijk te maken.

Na de rust is het spelbeeld niet veel anders, FC Dordrecht is voornamelijk aan de bal. Ondanks dat weten de Schapekoppen het doel niet te vinden. Toure en Fortes weten het doel van Hansen onder vuur te nemen, maar de keeper heeft beiden pogingen eenvoudig onder controle.

In de 70e minuut is er een mooi eerbetoon aan de overleden striptekenaar Marnix Rueb, de geestelijk vader van ‘Haagse Harry’. Het lijkt de Hagenezen kracht te geven, want in de 74e minuut weet Mathias Gehrt de tweede treffer voor ADO Den Haag te noteren. Hij omspeelt Kurto en werkt de bal in het lege doel. Dordt heeft inmiddels Lieder en Ten Voorde in het veld gebracht en zet aan voor een slotoffensief. Koolwijk is dichtbij de 2-1, maar hij werkt de bal net naast het doel. Ook de drie bijgetelde minuten blessuretijd leveren geen treffers meer op.

Aankomende dinsdag speelt FC Dordrecht in het KNVB bekertoernooi een uitwedstrijd tegen Vitesse.

Opstellingen
FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Haddad, Lima, Peersman: Gosens (’70 Lieder), Ojo, Van Haaren, Van Overeem (’81 Ten Voorde), Koolwijk; Toure.
ADO Den Haag: Hansen, Malone, Wormgoor, Kristensen, Jansen, Meijers, Van Duinen, Gehrt (’89 Smith), Houtkoop (’72 Hevel), Kramer en Zuiverloon.

Scoreverloop
’17 Kramer
’74 Gehrt

Bijzonderheden: Scheidsrechter Liesveld gaf gele kaarten aan Jeffry Fortes, Ricky Van Haaren en Kevin Jansen.