Dordt met opgeheven hoofd uit de beker

FC Dordrecht begon goed aan de wedstrijd in de GelreDome. De elf van Brandts speelden compact en dwongen Vitesse tot het maken van fouten. In de zestiende minuut kopte Jeffry Fortes net naast uit een strakke corner van Ricky van Haaren. Vitesse kreeg ook de nodige mogelijkheden, maar de opnieuw sterk keepende Kurto redde keer op keer.

Het spel bleef gelijk opgaan, Dordt kreeg wat mogelijkheden en leek met 0-0 te gaan rusten. Op slag van rust beoordeelde scheidsrechter Higler een situatie in de zestien echter als obstructie van Dordtse kant: penalty. Vejinovic schoot feilloos in 1-0 voor de Arnhemmers.

In de tweede helft kreeg de thuisclub logischerwijs meer ruimte, omdat de Schapenkoppen de gelijkmaker probeerden te forceren. Kurto was een sta-in-de-weg tot de 81e minuut toen Oliinyk de 2-0 binnen liep. Amper een minuut later had Ten Voorde de 2-1 op zijn slof om Dordt terug in de wedstrijd te brengen. Dat lukte net niet. De goal viel alsnog een minuut later toen Ricky van Haaren de bal vanaf de zestienmeter-lijn met links achter Velthuizen schoot.

Met man en macht probeerden de Schapenkoppen de gelijkmaker te maken om een verlenging af te dwingen. Het bleef echter 2-1 in Arnhem en dat betekent het einde van het bekertoernooi voor FC Dordrecht.

Ernie Brandts roemde de instelling van zijn spelers: “Ze hebben er alles aan gedaan vanavond. Op een ongelukkig moment krijgen we een – in mijn ogen – onterechte penalty tegen. Daardoor moeten we in de tweede helft meer ruimte weg geven en krijgt Vitesse kansen. Kurto houdt ons lang in de wedstrijd. Uiteindelijk moesten we in Vitesse onze meerdere erkennen, maar we gaan met opgeheven hoofd het bekertoernooi uit.”

Opstellingen
FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Haddad, Peersman, Ojo ©, Gosens (’46 Pisas), Van Overeem, Van Haaren, Koolwijk, Lima (’46 Troost-Ekong), Toure (‘75 Ten Voorde)

Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Vejinovic, Pröpper, Oliinyk, Dauda, Kruiswijk, Van der Heijden ©, Traore, Achenteh, Diks (’40 Mori)

Bijzonderheden: Scheidsrechter Higler gaf gele kaarten aan Fortes, Haddad en Peersman

Foto’s: Erwin Spek