FC Dordrecht verliest ondanks voorsprong tegen PSV

FC Dordrecht heeft thuis tegen PSV helaas niet voor een stunt kunnen zorgen. De Schapenkoppen kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong via een doelpunt van Mart Lieder, maar de Eindhovenaren verlieten de Krommedijk uiteindelijk met een 1-3 overwinning.

De eerste kansen aan de Krommedijk waren PSV. Eerst schoot Wijnaldum in de handen van Filip Kurto en later was het Jeffrey Bruma die zijn kopbal gered zag worden door de Dordtse keeper. Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid wel direct raak. Na een schot van Joris van Overeem was het Mart Lieder die in de rebound PSV-doelman Jeroen Zoet wel passeerde.

Ondanks het tegendoelpunt behield PSV het veldoverwicht. Toch moest ook Zoet op zijn hoede blijven. Namens de Dordtenaren was Rick ten Voorde zelfs dichtbij het tweede doelpunt van de wedstrijd. Die treffer werd even later echter gemaakt door Wijnaldum. In de 21e minuut werd de aanvoerder perfect bediend door een voorzet van Jetro Willems die hij vervolgens fraai binnenkopte: 1-1.

PSV kreeg na 35 minuten een ideale mogelijkheid om aan de leiding te komen. Na een vermeende handsbal van Funso Ojo legde scheidsrechter Dennis Higler de bal op de stip, maar Memphis Depay slaagde er met een nonchalante ‘panenka’ niet in om te scoren. Toch kwam PSV voor rust alsnog op voorsprong. De Jong stuitte eerst van dichtbij twee keer op Kurto, maar uit de hoekschop die volgde kopte de spits toch raak.

Na de rust bleef FC Dordrecht geloven in een goed resultaat. Hoewel het meeste gevaar werd gecreëerd door PSV gaf FC Dordrecht zich niet gewonnen en toonde het veel passie en strijd. Helaas mocht het niet baten. Door doelpunten van De Jong en nogmaals Wijnaldum stond er in de 58e minuut 1-3 op het scorebord.

Tot overmaat van ramp moest Dordt na een tweede gele kaart van Ilias Haddad in de 67e minuut verder met tien man. Daarna was de wedstrijd gespeeld in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Ernie Brandts na afloop van de wedstrijd: “Ze hebben gevochten als leeuwen. Een groot compliment voor de passie en strijd die de jongens deze wedstrijd hebben getoond”.