Eerste thuiszege is een feit

FC Dordrecht heeft zijn aanhang eindelijk de eerste thuiszege van het seizoen geschonken. De regioderby tegen Excelsior werd met 1-0 gewonnen.

Beide teams waren in de openingsfase aan elkaar gewaagd. FC Dordrecht nam op eigen veld iets meer het initiatief, maar de eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Na een foutje in de verdediging stond Tom van Weert oog in oog met Filip Kurto maar kreeg de bal niet onder controle waardoor de keeper het duel won. Lieder was met een kopbal vlak voor rust dicht bij de 1-0 voor Dordrecht. De bal belandde net aan de voor hem verkeerde kant van de paal waardoor de Rotterdammer opgelucht konden ademhalen.

Ook na rust ging het spel gelijk op. Na bijna 65 minuten werd Mattheij op slimme wijze afgetroefd door Lieder, die de bal vervolgens beheerst achter Coutinho plaatste: 1-0.

Excelsior perste er een slotoffensief uit, was ook enkele keren gevaarlijk, maar wist niet te scoren.

Opstelllingen
FC Dordrecht: Kurto, Lima, Peersman, Steenvoorden, Van Deelen, Gosens, King-Ojo, Van Overeem (‘83/ Haddad), Alisic (‘73/Klaiber), Lieder, Pisas
Excelsior: Coutinho, Kruijs (‘70/ Botaka), Kuipers, Fischer, Auassar, Van Weert, Stans, van Mieghem (‘70/ Gouriye), Mattheij (‘80/de Reuver), Bruins, Bovenberg

Scheidsrechter Blom gaf geel aan Fischer (Excelsior)

Toeschouwers: 3.731

Foto’s: Erwin Spek