FC Dordrecht knokt voor een punt

FC Dordrecht heeft in eigen huis niet kunnen winnen van ADO Den Haag. Ondanks een paar aardige kansen van de Schapenkoppen lukte het niet om het doel te treffen.

ADO Den Haag wist wel te scoren in de eerste helft maar het doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. De 0-0 op het scorebord kon dus tot het laatste fluitsignaal blijven staan.

De wedstrijd kwam pas laat op gang, beide ploegen kwamen niet in het spel. De eerste kans kwam van de kant van de bezoekers, via een vrije trap van Alberg stuitte de kopbal van Kristensen op keeper Te Loeke. Den Haag rook bloed en bleef aanvallen. Na een bijna doelpunt, die door van Overeem werd voorkomen, was het Lakovenko die het net deed bollen. De assistent scheidsrechter zag echter buitenspel en dus werd het doelpunt afgekeurd.

Na de rust kenmerkte de wedstrijd zich aanvankelijk vooral door opstootjes tussen de spelers. Pas op het laatst werd het spannend. Van Overeem raakte de paal en van Duinen en Zuiverloon kwamen dichtbij een treffer maar wisten niet tot scoren te komen.

Opstellingen
FC Dordrecht: Te Loeke, Fortes, Peersman, King-Ojo (’85/ van Deelen), Lewis, Gosens, van Overeem, van Haaren, Steenvoorden, Lima, Biekman (‘68/ Ten Voorde).
ADO Den Haag: Hansen, Malone, Wormgoor, Derijck, Kristensen, Meijers, van Duinen, Eduardo(‘81/ Houtkoop), Bakker (‘62/Zuiverloon), Lakovenko (‘71/Kramer), Alberg.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Gözbüyük gaf geel aan: Biekman, Ojo (FC Dordrecht), van Duinen, Kristensen en Hansen (ADO Den Haag)