FC Dordrecht hard onderuit in de Galgenwaard

In aanloop naar de wedstrijd tegen FC Utrecht kon Ernie Brandts beschikken over een vrijwel fitte selectie, enkel Giovanni Korte werkt nog aan zijn herstel. Keuzemogelijkheden genoeg voor de oefenmeester. De Schapenkoppen kunnen vandaag bij een overwinning op hetzelfde puntenaantal als directe concurrent NAC komen. Een finale dus, maar zo ziet Brandts iedere wedstrijd die nog gaat volgen.

De eerste helft begint voor beide teams op dezelfde wijze. Veel balverlies en er wordt al snel gekozen voor een lange bal op de spitsen. Hier ontstaan nog geen gevaarlijke momenten uit en het publiek geniet vooralsnog meer van het weer dan het spel op veld. In de zestiende minuut komt FC Utrecht redelijk uit het niets op een 1-0 voorsprong via de Franse spits Sébastien Haller. Hij krijgt een niet te missen kans voorgeschoteld door zijn landgenoot Duplan.

Ook na deze treffer blijft het spel matig en daar lijkt Dordt in de zevendertigste minuut van te gaan profiteren. Biekman legt een bal uitstekend terug op Joris van Overeem, die van dichtbij op doel vuurt. Doelman Ruiter kan daar net een hand tegen de bal aan krijgen en voorkomt de gelijkmaker! Extra zuur is het dat na het missen van deze kans de thuisploeg is die wel koel blijft voor het doel. Wederom Haller schiet in de lange hoek de 2-0 binnen en bezorgt FC Utrecht een comfortabele ruststand.

Brandts brengt na rust Jordy van Deelen voor Jeffry Fortes, maar al snel krijgt FC Utrecht een strafschop na een overtreding van Peersman. Sébastien Haller faalt ook niet van elf meter en hij maakt zijn derde van de middag. Na een dubbele wissel bij FC Dordrecht, slaat ineens de vlam in de pan op het veld. Uiteindelijk krijgen Lima en Janssen een gele kaart, wat voor de aanvoerder van Utrecht een rode kaart tot gevolg heeft. Zes minuten later krijgt Dordt een vrije trap die door Gosens bij de tweede paal wordt gelegd en Lima kan van dichtbij scoren!

Met nog ruim 25 minuten op de klok zet FC Dordrecht aan voor een slotoffensief! Dit duurt helaas maar voor een korte periode als ook Lima met zijn tweede geel het veld kan verlaten. Daarna is het verzet van Dordt definitief gebroken en scoort Haller zijn vierde van de middag, ook Kum en Hardeveld vinden daarna nog het net. Het slotakkoord is van Peersman, die gevaarlijk inkomt en bestraft wordt met een directe rode kaart. Na exact 90 minuten fluit arbiter Wiedemeijer voor het eind van de wedstrijd.

Opstellingen
FC Dordrecht: Kurto; Fortes (45′ Van Deelen), Peersman, Lima, Gosens; Ojo (54′ Ten Voorde), Steenvoorden, Van Haaren (54′ Troost-Ekong); Van Overeem, Biekman en Lewis.
FC Utrecht: Ruiter; Hardeveld, Markiet, Letschert, Kum; Janssen, Ayoub, Diemers (69′ Heerings); Oar (89′ Kallon), Haller (83′ Rubin) en Duplan

Bijzonderheden: Scheidsrechter Wiedemeijer gaf tweemaal geel aan Janssen en Lima. Peersman ontving direct rood.