Alles of niets in Tilburg

DSC00185

FC Dordrecht staat aan de vooravond van een reeks cruciale wedstrijden. De komende drie wedstrijden tegen respectievelijk Willem II, Heracles Almelo en NAC Breda zullen bepalend zijn voor de handhaving van de Schapenkoppen. ‘Als je daar negen punten pakt, ben ik ervan overtuigd dat het goed gaat komen’, vertelt trainer Jan Everse.

Vorig seizoen troefde Willem II Dordrecht nog af in de kampioenstrijd, dit jaar is er van directe concurrentie geen sprake. Na afgelopen weekend is de achterstand van Dordrecht op NAC tot zeven punten vergroot, terwijl Willem II op een keurige tiende plek staat. ‘Toch liggen er kansen voor FC Dordrecht’, zegt Everse, ‘we hebben zondag bij vlagen goed gevoetbald, dat willen we morgen weer laten zien.’

‘Als je de komende drie wedstrijden geen punt pakt, is het beslist. Daarna krijg je Vitesse, Cambuur, FC Twente en Ajax nog, waar je misschien een keer kunt stunten, maar overwinningen in de komende wedstrijden zijn noodzakelijk. Als je ze alle drie wint, kan het in mijn ogen niet meer fout gaan. Dan krijg je als team een boost, en ik geloof niet dat je het dan nog weg zou geven.’

Lichtpuntje op de vrijdagtraining was het meetrainen van spits Mart Lieder, waarover gisteren de berichten verschenen dat hij de wedstrijd van dit weekend aan zich voorbij moet laten gaan. ‘Ik denk dat we vandaag of morgen horen of hij fit genoeg is. Op de MRI was niets te zien, hij heeft vandaag gewoon meegetraind; ik ga ervan uit dat hij mee kan spelen.’

 

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01