FC Dordrecht knokt zich naar gelijkspel in Breda

Waar NAC tot enkele weken geleden nog binnen handbereik was voor de Schapenkoppen, is de achterstand inmiddels gegroeid tot 11 punten. Directe handhaving is voor Dordt al uit zicht geraakt, deelname aan de play-offs wordt ook lastig.

“Wij zijn voor 99% zeker gedegradeerd, maar aan dat ene procent kun je je vasthouden”, waren de woorden van trainer Jan Everse. NAC vecht nog wel voor een plekje boven de streep en dus is de wedstrijd van vanavond voor beide partijen van het grootste belang.

De Schapenkoppen beginnen zeer onrustig aan het duel en NAC gaat fel op jacht naar een openingstreffer. Die had er al na enkele minuten in kunnen liggen als de Bredaase aanvallers scherper voor het doel waren geweest. Het eerste wapenfeit van FC Dordrecht is een schot van Giovanni Korte, die op aangeven van Matthew Steenvoorden vrij voor de doelman kon verschijnen. De kleine Hagenees raakt via Ten Rouwelaar het zijnet.

Aan de andere kant van het veld is het een minuut later wel raak, de bal wordt slordig verspeeld en Tighadouini kan daarvan profiteren. Hij kapt naar binnen en werkt de bal door het midden achter Kurto. Vlak daarna krijgt Seuntjes een grote mogelijkheid voor de 2-0 maar hij schiet maar net naast.

De rest van de eerste helft is het vooral de onzuiverheid bij Dordt die NAC kansen biedt, het spel is aan beide kanten erg slordig. In de 42e minuut is het wederom een fout in de defensie bij Dordt, waarna Tighadouini met de buitenkant van de voet de bal om Kurto heen in de verre hoek krult. Het rustsignaal komt als geroepen voor de Schapenkoppen, waar trainer Jan Everse in het daaropvolgende kwartier de jongens op scherp kan zetten voor de tweede helft.

Met Van Haaren en Peersman in het veld ter vervanging van Gosens en Lima vliegt Dordt uit de startblokken. De opdracht is duidelijk, alles of niets. Al heel snel krijgt NAC de kans om dit credo in hun voordeel uit te buiten, maar Filip Kurto krijgt het keer op keer voor elkaar om zekere doelpunten te voorkomen.

FC Dordrecht voetbalt met veel meer gif in de benen en in de 67e minuut wordt alle inzet eindelijk beloond. Een corner wordt door Korte, de kleinste man op het veld, overtuigend binnengekopt! Direct na de aansluitingstreffer is het bij de volgende aanval wederom raak. Eerst maait Biekman nog over de bal heen, maar Pisas twijfelt geen moment en schiet de bal van dichtbij snoeihard in het doel achter Ten Rouwelaar.

Een sensatie hangt in de lucht, want Dordt wil doordrukken. NAC gooit ook alles in de strijd en weet via De Zeeuw, Sarpong en Tighadouini het doel niet te vinden. Na een opstootje in de blessuretijd fluit arbiter Nijhuis voor het einde van deze zeer spectaculaire wedstrijd. De Dordtse spelers en de meegereisde supporters vieren samen het verdiende punt!

Scoreverloop
’15 1-0 Tighadouini
’42 2-0 Tighadouini
’67 2-1 Korte
’69 2-2 Pisas

Opstellingen

FC Dordrecht: Kurto; Klaiber, Troost-Ekong, Lima (’46 Van Haaren), Gosens (’46 Peersman), Van Overeem, Fortes, Steenvoorden, Lewis (’63 Pisas), Biekman, Korte.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Drost, Marcellis, Van der Weg, De Kamps, De Zeeuw, Naah (’86 Borahsasar), Sarpong (’84 Fernandez), Seuntjes (’90 Zschusschen), Tighadouini.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf gele kaarten aan Van der Weg van NAC en aan Steenvoorden, Van Overeem, Peersman en Kurto van FC Dordrecht.

Foto’s: Erwin Spek