FC Dordrecht onderuit in Enschede

FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd tegen FC Twente met 3-0 verloren. In een wedstrijd die niet bekend zal staan om zijn schoonheid waren de Tukkers over 90 minuten sterker dan Dordrecht, dat eigenlijk geen moment een vuist kon maken.

In een saaie eerste helft kan geen van beide ploegen het verschil maken. Twente is weliswaar de betere ploeg, maar kan dit niet in grote kansen vertalen, enkel in een paar momenten van Hakim Ziyech. De middenvelder, die dit seizoen al voor twee ploegen trefzeker was tegen Dordrecht, vindt onder meer de lat en Kurto op zijn weg. Dordrecht slaagt er niet in grote kansen te creëren, het grootste gevaar komt van afstandsschoten van Peersman en Touré, maar beide Dordtenaren zien hun inzet naast het doel verdwijnen.

Tien minuten na de rust ligt de bal wel in het net, nadat Jesús Corona oog in oog met Filip Kurto doel treft. Even lijkt Twente hierdoor ontketend, want nog geen minuut later vindt Felipe Guitiérez het zijnet. Kurto bewijst vervolgens waarom hij op het Dordste Voetbalgala tot Dordts Speler van het Jaar gekroond is, als hij op geweldige wijze Corona de baas is in een één-tegen-één-duel. Tussendoor is Dordrecht gevaarlijk, maar het schot van Noël Goossens wordt geblokt.

Voor Bjelland met geluk de 2-0 binnenkopt, is Dordrecht via Van Haaren dicht bij de gelijkmaker, maar Twentedoelman Nick Marsman slaagt er in twee instanties in het schot onschadelijk te maken. Diezelfde Marsman vormt tien minuten voor tijd een sta-in-de-weg voor Robin Gosens, die met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied bijna voor een aansluitingstreffer zorgt. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal zorgt Corona met een fraaie treffer voor de eindstand.

Debuut Sai van Wermeskerken

Vandaag maakte Sai van Wermeskerken zijn debuut in het eerste elftal van FC Dordrecht. Zijn reactie na afloop:

“Los van het resultaat is dit voor mij een mooie dag. Twee jaar geleden kwam ik hier, dan is het mooi je debuut te maken! Ik was een beetje zenuwachtig, de eerste paar minuten was ik ook niet tevreden. Maar het team heeft me gesteund en ik vond dat ik een goede eerste helft gespeeld heb. De tweede was minder, met mijn directe tegenstander die scoorde. Toch heb ik erg genoten.”

Wedstrijddetails

Scoreverloop
1-0 56′ Corona
2-0 74′ Bjelland
3-0 88′ Corona

Opstellingen

FC Twente: Marsman, Ter Avest (75′ Koppers), Martina, Bjelland, Schilder, Gutierrez, Ebecilio, Ziyech, Corona, Castaignos (40′ Eghan), Mokhtar (80′ Miyaichi).

FC Dordrecht: Kurto; Fortes (63′ Gosens), Haddad, Troost-Ekong, Peersman; Korte (53′ Goossens), Van Overeem, Van Wermeskerken; Pisas, Touré en Biekman (69′ Van Haaren)

Bijzonderheden: scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf een gele kaart aan Ibrahima Touré (FC Dordrecht)