Strijd niet beloond

FC Dordrecht heeft de tweede competitiewedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. In Emmen ging de ploeg van Jan Everse ondanks het met vlagen sterk spel met 1-0 onderuit.

De wedstrijd kenmerkte zich in de eerste helft door veel strijd maar beide ploegen misten de scherpte om tot scoren te komen. De thuisploeg opende gretig met een aantal kansen die in het zijnet of op de lat belanden. Ook voormalig FC Dordrecht speler Ten Voorde was dichtbij een treffer maar dankzij de oplettendheid van Touré en Fortes werden deze doelpogingen vakkundig weggewerkt.

Ook FC Dordrecht kwam dichtbij een openingstreffer. De ruim 70 meegereisde supporters waren getuige van een prachtige omhaal van Jeroen Lumu (op aangeven van Daniels) maar de bal ketste de lat. Ook Lima en Fortes gingen op jacht naar een goal maar zagen hun pogingen stranden langs het doel.

Na de rust gingen beide ploegen volop in de aanval. Ten Voorde was opnieuw dichtbij een treffer maar vlak voor de goal maaide hij ongelukkig over de bal heen. Na een uur spelen was het voormalig Dordrecht speler Danso die keeper Te Loeke wel wist te passeren. De protesten van FC Dordrecht-spelers wegens hands van Danso werden door scheidsrechter Bax genegeerd. Later in de wedstrijd werd er opnieuw hands gezien door de Dordtenaren, dit keer bij het doel van Emmen. Ook nu was de scheidsrechter niet overtuigd en werd FC Dordrecht een strafschop onthouden.

FC Dordrecht bleef de druk opvoeren in de strijd, wat resulteerde in veel hoekschoppen. Verdediger Gravenberch posteerde zich voorin en was nog het dichtst bij een doelpunt, maar hij kopte een vrije trap van Geert Arend Roorda naast. In de laatste seconden probeerde ook Daniels het tevergeefs met een kopbal maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Trainer Jan Everse: ,,Een gelijkspel had de verhouding beter weer gegeven. Het was in de eerste helft aftasten van beide kanten. Je hebt een jonge ploeg, ze moeten nog veel leren maar ik heb er vertrouwen in dat dat goed gaat komen.”

Scoreverloop
60. Danso 1-0

Bijzonderheden: Scheidsrechter Bax gaf gele kaarten aan Olijve, Ten Voorde (FC Emmen), Boogers, Fortes (FC Dordrecht).

Opstellingen
FC Emmen: Telgenkamp: Kulhan, Kwee, Seip, Jallo, Rozema, Deul, Olijve, Danso (81. Gyasi), Kolder, Ten Voorde.
FC Dordrecht: Te Loeke; Haagen (46. Van Wermeskerken), Lima, Gravenberch, De Greef, Touré (81. Boogers), Roorda, Fortes, Daniels, Arias (64. Curiel), Lumu.

Foto’s: Erwin Spek