FC Dordrecht revancheert zich tegen matig Oss

FC Dordrecht had wat goed te maken na de verliespartij in Breda. Dit moest gebeuren tegen FC Oss. De Schapenkoppen moesten het doen zonder Josimar Lima, hij kreeg de rode kaart in het duel tegen NAC, en zonder de Belg Kristiaan Haagen, die op huurbasis vertrok naar VVV-Venlo.

Stormachtig begin Dordrecht
Vanaf de aftrap was het FC Oss die de eerste klap uit wilde delen, maar tevergeefs. Na de eerste schrik volgden er meerdere mogelijkheden voor de Schapenkoppen. Het was  Janga die binnen het kwartier een grote kans had op de 1-0 , maar hij stuitte op Oss-doelman, Hengelman.

Dordrecht kwam één keer bijna in de problemen na een slechte terugspeelbal van Gravenberch, maar Te Loeke herstelde dit prima. Roorda werd na achttien minuten goed vrijgespeeld, hij schoot echter vanuit kansrijke positie naast. Dordrecht was de gevaarlijkste van de twee ploegen met het meeste balbezit. Rond het halfuur vlogen er veel ballen richting het doel van Oss, maar Hengelman was de grootste sta in de weg voor de aanval van FC Dordrecht met Steenvoorden die ook nog de paal raakte vanuit een corner. Uit diezelfde corner werd FC Oss gevaarlijk door oud-FC Dordrecht speler Zschusschen maar ook zijn doelpoging strandde. Janga, de nieuwe nummer negen, kreeg de meeste en de grootste kansen aan de kant van Dordrecht , hij lukte hem echter niet om de keeper te passeren. Na de eerste helft had Dordrecht elf doelpogingen, maar het scorebord bleef op 0-0 staan tot de rust.

Hard werken Dordrecht wordt beloond
De tweede helft begon onrustig. Al in de eerste minuten van de tweede helft moest er al een bal van de Dordtse lijn worden gehaald. Van Wermeskerken speelde een afvallende bal gelijk door naar Fortes, die op zijn beurt de bal op het hoofd Lumu legde. Zo werd het gelukkig toch nog binnen het uur 1-0 voor FC Dordrecht. FC Dordrecht bleef kansen creëeren maar dat deed Oss op hun beurt ook. Oss was echter slordig in de afronding. Hier en daar waren Dordrecht en Oss beide onnauwkeurig in passing, waardoor er veel onnodig balverlies werd geleden.

Aantrekkelijke slotfase
De laatste tien minuten was het billenknijpen op de Krommedijk. Het was dan wel 1-0 voor Dordrecht, maar FC Oss werd steeds gevaarlijker en kwam steeds dichterbij het doel van Te Loeke. Zo kwam de Dordrecht verdediging met de schrik vrij toen de bal via de binnenkant van de paal uit het doel stuiterde en uiteindelijk in de handen van keeper Te Loeke strandde. Dordrecht had in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog een enorme kans via Daniels, maar hij  kon de bal niet goed aannemen waardoor de 2-0 op het laatste moment werd tegengehouden.

Opstellingen
FC Dordrecht: Te Loeke, Wermeskerken, Gravenberch, Steenvoorden, Aktaou, Fortes, Daniels, Chacon, Janga (81′ Arias), Roorda (79′ Pisas), Lumu
FC Oss: Hengelman, Ket, Van den Ouweland, Bakx, Van den Herik, Zschusschen, Kamaçi, Van der Sluys, Roshanali (70′ Conneh), Fortes, Balk (61′ Piqué)