FC Dordrecht bekert verder

FC Dordrecht heeft eenvoudig de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. De Dordtenaren wonnen op Varkenoord met 2-0 van zaterdag tweedeklasser SC Feyenoord.

Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Rangelo Janga opende de score op aangeven van Michael Chacon  in de 27e minuut. Vlak voor tijd was Janga de aangever voor de goal van Chacon.

In de tweede helft moest SC Feyenoord met tien man verder toen keeper Patrick Bentem een rode kaart kreeg nadat scheidsrechter van der Heuvel een overtreding op Chacon waarnam. De toegekende penalty van Fahd Aktaou werd echter door de haastig in het veld gekomen reserve doelman, Mitchell Scheermeijer, uit het doel getikt. De uitstekend keepende Scheermeijer wist de 2-0 op het scorebord te houden ondanks een paar grote kansen van Dordtse zijde.

Donderdagavond wordt de loting voor de derde ronde verricht, we zullen u op de hoogte houden.

Opstellingen

FC Dordrecht: Leeuwenburgh, De Greef, Aktaou, Van Wermeskerken, Van Steenvoorden, Fortes, Chacon, Arias, Curiel (90′ Goossens), Janga (67′ Pisas), Daniels

SC Feyenoord: Benthem (52′ Scheermeijer), Dobber, Van Eijck, Jones, Norbruis, Van Rheenen, Van Lare (65′ Beute), Ribeiro, Faria, De Windt, Obiku

Bijzonderheden: Scheidsrechter van der Heuvel gaf geel aan Beute en rood aan Benthem (SC Feyenoord) en geel aan Janga, Aktaou (FC Dordrecht)

Foto’s: Erwin Spek