Dordrecht pakt punt in Maastricht

FC Dordrecht heeft vrijdagavond in Maastricht met 2-2 gelijkgespeeld tegen MVV.  Tot twee keer toe kwamen de Schapenkoppen op achterstand maar wisten zij zich terug te knokken tot een gelijkspel.

In de eerste helft opende FC Dordrecht meteen de aanval. Rangelo Janga opende de score maar volgens scheidsrechter Bax ging daar een duw aan vooraf en werd het doelpunt afgekeurd. Arnaud De Greef kreeg kort daarop een kans voor de openingstreffer maar hij schoot naast.
MVV was bij vlagen gevaarlijk voor het doel van Robbert Te Loeke, de doelman wist de kansen van Santiago Palacios en Jordy Croux echter te keren. Nadat Rangelo Janga en Matthew Steenvoorden dichtbij een treffer kwamen, sloeg de thuisploeg terug. Uit een hoekschop kopte Steven Pereira achter Te Loeke: 1-0.

In de tweede helft wist Janga na ongeveer een kwartier spelen de gelijkmaker te scoren. Kort daarop moest FC Dordrecht echter weer een tegentreffer incasseren. Pieter Nys scoorde uit een voorzet van Jordy Croux de 2-1.

FC Dordrecht vocht voor elke meter, wat rond de 75e minuut eindelijk werd beloond. Jeroen Lumu wist met een goed gemikte vrije trap keeper Mattijs Branderhorst te verrassen: 2-2.
In de laatste minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met kansen over en weer maar de teller bleef staan op 2-2.

Foto’s: Erwin Spek