FC Dordrecht schiet net tekort

Na de ongeslagen Limburgse trilogie van FC Dordrecht moest er een vervolg komen tegen Jong Ajax. Bij Dordrecht zijn er een paar bekende gezichten voor Ajax, ex-Ajacied Gravenberch en Leeuwenburgh, die gehuurd wordt van de Amsterdammers, stonden op het veld. Voor het eerst dit seizoen begon Leeuwenburgh onder de lat bij FC Dordrecht in competitieverband.

Dordrecht begon aan de wedstrijd zoals al vaker dit seizoen, aanvallend. Maar net als meerdere tegenstanders begon ook Jong Ajax defensief te spelen tegen de Schapenkoppen. Dit is al meerdere malen lastig gebleken voor de ploeg van Van der Ham, zo nu ook weer. Na tien minuten spelen in de eerste helft was daar Janga met een grote kans en bijna de openingstreffer alleen kreeg hij de bal helaas op de buitenkant van de paal. Twee minuten later scoorde het counterende Jong Ajax de 0-1 door Robert Muric. Er werd hem geen strobreed in de weggelegd en zo maakte hij zijn eerste doelpunt van dit seizoen. De Schapenkoppen bleven ondanks het tegendoelpunt sterk spelen, maar naarmate de wedstrijd vorderde vloeide ook bij de spelers uit Dordrecht de inspiratie weg. Vaak werd de lange bal gehanteerd, zonder te veel gevaar en grote doelpogingen te creëren.

Kansen in overschot
In de tweede helft begonnen de Schapenkoppen op dezelfde manier te spelen zoals ze ook waren begonnen, sterk en offensief. Met een schot bal van Fortes dat recht op de keeper afkwam en Gravenberch die de bal over het doel kreeg, werd Dordrecht al een stuk gevaarlijker voor het doel van Groothuizen. Harry van der Ham kwam na een uur spelen met een aanvallende wissel, Chacon eruit en Arias erin. Helaas kon hij ook niet brengen waarvoor hij werd gebracht. Dordrecht heeft zat kansen gehad maar het rendement viel tegen vandaag. Genoeg voorzetten maar niemand die ze intikte. In de extra tijd van de tweede helft was er een doelpunt van Gravenberch, maar deze werd, tot ieders treurnis, afgevlagd. Zo eindigde wedstrijd en ook de ongeslagen status van de Schapenkoppen.

Opstellingen:

FC Dordrecht: Leeuwenburgh, De Greef, van Wermeskerken, Steenvoorden, Aktaou, Fortes, Gravenberch, Chacon (61″Arias), Lumu, Janga en Daniels.
Jong Ajax: Groothuizen, Owusu, Mirani, Warmerdam (75″Meleg), Dankerlui, El Mahdioui, Muric (68″El Azzouzi), Bakker, Hendriks, Clement (90″Vissie) en Acolatse.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Van de Graaf geel aan Fortes (FC Dordrecht) en El Mahdioui (Jong Ajax).

Scoreverloop: 0-1 Muric 12’

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek