FC Dordrecht pakt volle buit in Waalwijk

Met de steun van ruim 160 Schapenkoppen vertrok FC Dordrecht richting Waalwijk, waar RKC wachtte. Na een dramatisch interland weekend wilde FC Dordrecht zorgen voor wat verlichting. Robbert te Loeke keerde weer terug van een blessure en Quincy Boogers debuteert in de basis. Voor Harry van den Ham was het een bijzonder weerzien met de club waar hij assistent was geweest.

Het was aanvankelijk een gelijk opgaande wedstrijd tussen de nummer 12 en 18 van de Jupiler League. In het begin kregen beide teams kleine kansjes, maar was er geen sprake van gevaar. Na een kwartier spelen was RKC via Valpoort dichtbij een treffer. Te Loeke keerde echter de schoten die  via RKC werden afgevuurd. Tien minuten voor de rust kreeg FC Dordrecht een vrije trap. Jeroen Lumu benutte de vrije trap die via Van Weert (en Steenvoorden) de bal op zijn beurt langs eigen doelman Vos schoof. 0-1 voor FC Dordrecht.

Toen Dordrecht net de leiding had genomen begaven de stadionlampen het en werd de wedstrijd ongeveer elf minuten gestaakt. Nadat de wedstrijd werd hervat brak FC Dordrecht door in de richting van het goal van de Waalwijkers. Daniels nam de bal met de hand mee, niet gezien door de arbiter en kwam hierdoor één op één met doelman Vos. Hij werd op het moment van schieten onderuit gehaald voor Ndefe, die werd bestraft met een gele kaart. Het scorebord bleef steken op 0-1 in de rust.

Dordrecht houdt stand
De Schapenkoppen begonnen sterk aan de tweede helft. Goede combinaties en aanvallend voetbal zorgde voor het vermaak. Het goede voetbal vloeide weg toen RKC wilde gaan scoren. De Waalwijkers hadden een aantal kansen in de tweede helft maar Robbert Te Loeke hield zijn doel keurig schoon. De goalie speelde een goede wedstrijd met een paar puike reddingen op de afstandsknallen van de Waalwijkers.

De slotfase werd benauwd voor de Schapenkoppen. De Dordtenaren werden naar achteren geduwd en konden alleen de lange bal nog hanteren. Door deze lange ballen was er een uitbraak ontstaan waar in de slotfase een vrije trap mee werd verdiend. Er ontstond een kleine discussie wat uiteindelijk leidde tot de rode kaart voor Curiel, die zou hebben nagetrapt. Dit was de enige smet op de avond waarin de eerste drie punten van de tweede periode werden behaald.

Scoreverloop:
36′ 0-1 Van Weert (eigen doelpunt)

Opstellingen

RKC Waalwijk: Vos, Van Weert, Nieuwendaal, Yildirim (65′ Van Arnhem), Van Sonsbeek, Kindermans (65′ Özçelik), Engbrink (76′ Coster), Valpoort, De Braal, Rienstra en Ndefe
FC Dordrecht: Te Loeke, Van Wermeskerken (45′ Roorda), De Greef, Steenvoorden, Aktaou, Fortes, Lumu (78′ Curiel), Gravenberch, Janga, Boogers (45′ Chacon) en Daniels.

Bijzonderheden: Arbiter Gerrets gaf geel aan Steenvoorden, Roorda, Aktaou (FC Dordrecht) Ndefe en Van Weert (RKC Waalwijk). Arbiter Gerrets gaf rood aan Curiel (FC Dordrecht)

Tekst: Niels Beenakkers
Foto’s: Erwin Spek