Dordrecht knokt zich naar winst

De goede start aan de tweede periode wilde FC Dordrecht graag doortrekken. Helmond Sport was de tegenstander van vanavond. FC Dordrecht in Helmond kent geen hoopvolle geschiedenis maar daar moest verandering in komen als het aan ploeg van Harry van den Ham ligt.

Danzell Gravenberch moest helaas afhaken in de warming-up, hij kreeg last van zijn hamstringblessure. Geert Arend Roorda nam zijn plaats in.

De Schapenkoppen hadden vanaf de aftrap de controle. De eerste twee minuten speelde Dordrecht de bal rond, zonder dat er maar één speler van Helmond Sport aan te pas kwam. Het eerste kleine wapenfeit van FC Dordrecht kwam na een kwartier spelen in het Lavans stadion. Het balbezit was vooral voor Dordt in de eerste helft maar de kansen waren voor de thuisploeg. Kort voor rust waren daar de Helmonders met de 1-0. Gillian Justiana tekende vier minuten voor rust voor de openingstreffer.

Dordrecht terug in de wedstrijd
De Dordtenaren kwamen scherp de kleedkamer uit en klaar voor de tweede helft. Deze aanvallende speelstijl zorgde al snel voor onrust bij Helmond Sport. Het bevrijdende doelpunt kwam van de voet van aanvaller Rangelo Janga. Geert Arend Roorda gaf een uitstekende steekpass aan de vliegensvlugge Daniels, die op het allerlaatste moment de bal aan de spits overgaf. De moed was volledig terug op het veld . Helaas wist FC Dordrecht de aanvallende ‘flow’ niet de hele tweede helft te behouden. FC Dordrecht werd terug op eigen helft geduwd maar bleef overeind. Keeper Robbert te Loeke wist een aantal kansen van de Helmonders te keren. Ook kwam het schot van Koot op de lat van Dordrecht. Het was billen knijpen en hopen dat Te Loeke redding bleef brengen.

Janga schiet Dordt naar winst
Zeven minuten voor de wedstrijd ten einde liep kwamen de Schapenkoppen gezamenlijk naar voren. Arias, die er in was gekomen voor Roorda, speelde de bal af naar Janga. Hij reageerde attent en pikte de bal op net voordat de doelman van Helmond Sport er aan kon komen. De aanvaller speelde Van der Steen voorbij en maakte zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Dolle vreugde bij de spelers die zo hard werkten voor de winst. Ze hadden daarna nog tien minuten te gaan, inclusief blessuretijd. Helmond werd niet meer echt gevaarlijk in de slotfase en zo nam FC Dordrecht de volgende drie punten mee naar de thuishaven.