Dordt verzuimt te winnen

Na het drama van dinsdag in het KNVB bekertoernooi tegen Capelle wilde FC Dordrecht  de draad weer oppakken, thuis tegen FC Den Bosch. De Schapenkoppen waren goed begonnen aan de tweede periode en wilde deze ongeslagen reeks vasthouden. De spelers van Harry van den Ham moesten zich herpakken vanavond. Dezelfde elf die vorige week wonnen bij Helmond stonden in de basis.

Overtal aan kansen
Dordrecht begon zoals altijd op een voetballende en aanvallende manier. Lumu had na een kwartier spelen een gevaarlijke vrije trap die bijna de kruising indraaide, zijn uitstekende schot werd met moeite gekeerd. De bezoekers uit Den Bosch kwamen onverwachts op 0-1 voorsprong door Slivka. Toch was het onverdiend.
Dordt had de eerste helft het betere van het spel in maar kon niet tot scoren komen. Chacon had in de eerste helft een aantal aardige kansen op een doelpunt, helaas bleef deze uit. Het leek hem niet te lukken om lekker in de wedstrijd te komen.
Kort voor de rust was daar de gelijkmaker van Fortes. Een perfecte voorzet van Daniels kwam goed op het hoofd van de middenvelder terecht. Dordrecht was helemaal terug in wedstrijd en wist dat er thuis een goed resultaat was te halen als het zo door bleef gaan.

Geen geluk
Kort na rust was Dordrecht gevaarlijk via Chacon, maar het wilde hem weer niet lukken. Dordt kreeg hulp van de defensie van Den Bosch. Janga onderschepte een slechte terugspeelbal, doelman Heemkerk kwam echter snel uit zijn doel om deze te pareren. Geert Arend Roorda had nog een vlammend schot, maar weer op de vuisten van de Den Bosch goalie. Het leek wel of de bal er gewoon niet wilde voor Dordrecht. Het rendement van de Schapenkoppen daalde enorm deze wedstrijd. In de voetballerij zul je altijd zien, als jij niet scoort doet de tegenstander dat wel. Helaas was dat nu ook het geval, na bijna een uur voetballen scoorde de ploeg van Van Eck 1-2. Invaller Pozder was de doelpuntenmaker.

Dordrecht werd niet meer gevaarlijk en blijft door deze nederlaag op twee overwinningen in periode twee staan.

Scoreverloop: 0-1 ’17 Havar 1-1 ’40 Fortes 1-2 ’57 Pozder