Dordt gemakkelijk langs kwakkelend Almere City

Afgelopen vrijdag werd er overtuigend met 4-1 gewonnen van Jong PSV, dat moest vervolgd worden. Dit moest gebeuren zonder Danzell Gravenberch, die geblesseerd uitviel in diezelfde wedstrijd. Van Wermeskerken vervangt hem op het middenveld, Fortes blijft achterin.

Janga leidt Dordrecht
Beide teams begonnen erg tam aan de maandagavond wedstrijd. Het weer speelde met haar aanwezigheid een enorme rol als het ging om het bepalen van de richting van de bal. Precies vijftien minuten op de klok en FC Dordrecht topscorer, Rangelo Janga, zette de Schapenkoppen op voorsprong. Hij zit lekker in zijn vel, want dit is al weer zijn achtste doelpunt van het seizoen. Aktaou ging aan de linkerkant zijn tegenstander gemakkelijk voorbij en legde de bal panklaar op het hoofd van de Dordtse spits.

De mannen van Harry van den Ham domineerden in de eerste helft, maar de 2-0 op het bord toveren lukte nog niet. Soms kwamen de Zwarte Schapen gevaarlijk om de hoek kijken. Een vrije trap van de bezoekers waaide via de wind bijna het doel van Robbert te Loeke binnen. Verder had de goalie van Dordrecht zijn team goed in de wedstrijd gehouden.

De genadeklap
Dordrecht bleef Almere City terug op eigen helft duwen. Dordt kreeg diverse kansen, maar een doelpunt bleef uit. Na twintig minuten in de tweede helft scoorde Curiel de 2-0. Hij had een paar minuten daarvoor al een enorme kans naast geschoten, gelukkig scoorde hij nu wel. De wedstrijd leek beslist te zijn.

Toch bleef de ploeg uit Almere alles op alles te zetten om nog iets te forceren en met resultaat. Niemand had het verwacht maar een kwartier voor tijd was het, tegen alle verwachtingen in, 2-1 van Mamedov. De ploeg van Stekelenburg was terug in de wedstrijd. Hier kon aan Almeerse kant maar kort van worden genoten. Vijf minuten later was het de aanvallende middenvelder Geert Arend Roorda die de genadeklap uitdeelde. Na gerommel op het middenveld van beide kanten, kreeg de Dordtse middenvelder in de midden van het veld de bal aangespeeld. Hij twijfelde geen moment en schoot vanaf 25 meter met droge schuiver de 3-1 binnen. De wedstrijd was gespeeld. Dordrecht vond het prima en Almere kon geen vuist meer maken. Almere kreeg nog een laatste kans op de 3-2 maar deze poging werd uitstekend verijdeld door de ingevallen Lima. Hij haalde met een sliding de bal van de lijn.

Sinds 28 augustus is daar na lange tijd weer eens een thuisoverwinning voor de Schapenkoppen. Dordt staat weer stevig in het linkerrijtje en heeft een prima weekend achter de rug na twee overwinningen en zeven doelpunten in vier dagen tijd.