FC Dordrecht ten onder in Venlo

Na de thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard heeft FC Dordrecht zich niet kunnen herpakken en boekte een nederlaag tegen VVV-Venlo. Dit gebeurde zonder de geblesseerden Lumu, Lima, Steenvoorden en de geschorste Vleugels. De Dordtenaren verloren het duel met 3-0 in De Koel. Rangelo Janga speelde zijn 100e wedstrijd in het betaald voetbal.

Grote kansen, geen doelpunten.
Al vroeg in de wedstrijd moest Te Loeke in actie komen om een tegentreffer te voorkomen. Na ruim tien minuten gespeeld te hebben kreeg Dordrecht een dreun te verwerken doormiddel van de 1-0 achterstand. Via een vliegensvlugge counter was het Opoku die de bal langs Te Loeke in het Dordtse doel schoot. Dordrecht begon gespannen aan het duel maar naar mate de wedstrijd vorderde, ging de ploeg van Van den Ham makkelijker de bal rondtikken. Door het veldspel van FC Dordrecht werden de Schapenkoppen steeds gevaarlijker. Van Weerdenburg gaf een goede pass op Van Wermeskerken die de bal kon binnen schieten maar zijn schot teisterde de lat. Aan de linkerkant kwam aanvoerder Fortes mee naar voren en gaf een uitstekende pass op Janga, maar Daniels kon de verlengde bal van de spits niet binnen werken. Zo bleef de druk van Dordrecht aan maar leidde het nog niet tot een doelpunt. Een verre inworp van Bijl zorgde voor een gerommel achterin bij de Limburgers. Het was Alvin Daniels die doelman Deckers op de proef stelde met zijn twee doelpogingen, zonder Dordts resultaat.

Dordrecht overspoeld
Aan het begin van de tweede helft werd Dordrecht in het nauw gedreven. De ploeg van Steijn kwam met een goede combinatie gevaarlijk dichtbij het doel van Te Loeke. Niet veel later was het wel raak voor de geel-zwarten, Van Crooij verdubbelde de score. De kans om terug te komen in de wedstrijd werd kleiner voor Dordrecht en toen ook de bal via eigen verdediger Gravenberch het doel in verdween, wist de ploeg van Van den Ham niet meer waar het de moed vandaan moest halen. Het was een storm die VVV-Venlo heet die over Dordrecht heen viel. De Schapenkoppen waren niet opgewassen tegen alle kansen die VVV produceerden. Het enige wat Dordrecht kon doen was tegenhouden en de schade beperken. Zelf hebben de Dordtenaren geen poging tot doelpunt meer kunnen creëren in de tweede helft.