FC Dordrecht heeft aan één helft genoeg tegen Utrecht

FC Dordrecht moest na de nederlaag in Oss van vorige week zich revancheren tegen Jong FC Utrecht. Op de Krommedijk won de ploeg van trainer De Nooijer met 3-0 van de Domstedelingen.

Bij Dordrecht begon Bradley de Nooijer weer in de basis na zijn schorsing en Shaquille Pinas maakte zijn debuut voor de Schapenkoppen.

De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken in eigen huis. De snelle Pinas aan de linkerkant zorgde samen met Godée voor veel gevaar. De ploeg van De Nooijer kwam nauwelijks in de problemen de eerste drie kwartier. Het was wachten op de openingstreffer van de Dordtenaren, maar die liet op zich wachten. Met Daniels en Godée was Dordt dichtbij een doelpunt, maar de keeper en het aluminium stonden een doelpunt in de weg.

Ruim tien minuten voor de rust was het dan Joey Godée die, na een voorzet van debuteerde Shaquille Pinas, in zijn eerste thuiswedstrijd de score opende en de Tempel der Beschaving liet schudden. Terwijl de supporters in euforie waren, was het Alvin Daniels die de voorsprong alweer verdubbelde. De vliegensvlugge aanvaller kreeg met een gelukje de bal voor de voeten en profiteerde daar optimaal van. Een ideale uitgangspositie zo voor de rust.

Iedereen zat al met de 2-0 in de rust, maar daar was weer nummer tien Godée die zijn tweede maakte van de avond. Een schitterende treffer, in de linkerbovenhoek, waar de keeper van de Utrechters alleen naar kon kijken. De Schapenkoppen gingen met een 3-0 voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft was meer een kwestie van de wedstrijd uitspelen voor Dordt. Echt gevaarlijk werd FC Dordrecht niet meer en FC Utrecht kon het niet meer goedmaken en besefte dat zelf maar al te best. De Utrechters werden, net als in de eerste helft, niet gevaarlijk voor het doel van Coremans. De Dordtse goalie hoefde alleen balletjes op te rapen en daar bleef het dan ook bij. Een kwartier voor tijd kwam Da Cruz nog in het veld om extra pit in het spel te brengen en zo nog doelpunt te forceren. De Schapenkoppen bleven aandringen op een vierde goal, maar werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder nauwkeurig.

Joey Godée werd kort voor het einde beloond voor zijn werk en twee doelpunten met een publiekswissel. Zo wist FC Dordrecht de eerste thuiswedstrijd van 2017 overtuigend te winnen met 3-0 van Jong FC Utrecht.