Historische wedstrijd: FC Volendam – FC Dordrecht

2012-03-09_Gielisse_FC Volendam - FC Dordrecht

FC Dordrecht doet zichzelf tekort in Volendam


FC Dordrecht heeft bij FC Volendam verzuimd de tweede uitoverwinning van het seizoen te boeken. Kort voor tijd maakte invaller Jack Tuyp, topscorer van de Noord-Hollanders, gelijk. Cecilio Lopes had de gasten op voorsprong gezet.

In de eerste helft hadden de bezoekers weinig te duchten van het zwalkende FC Volendam, dat deze week trainer Gert Kruys (ex-FC Dordrecht) de laan uitstuurde. De ploeg van interim-trainer Virgil Breetveld had een duidelijk overwicht, maar Kevin Tano weigerde de thuisploeg pijn te doen. Dat deed Lopes wel tien minuten voor rust door een goedlopende aanval af te ronden: 0-1.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht. FC Volendam zocht de aanval, maar vooral de Dordtenaren waren regelmatig gevaarlijk. Jeffrey Rijsdijk had mogelijkheden om de score op te voeren, maar hij faalde in de afwerking. Ook Lopes was niet scherp en vond het zijnet.

Aan de andere kant moest keeper Nick van der Ploeg, die verrassend de voorkeur kreeg boven Stef Doedee, in actie komen bij een inzet van Robert Muhren. Kort voor tijd miste Lopes nog een dot van een kans. Die misser kwam de Dordtenaren duur te staan, want Tuyp maakte vervolgens gelijk: 1-1. In de spannende slotfase miste Rijsdijk nog een goede mogelijkheid.

Foto: www.fcvolendam.nl

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01