Blik terug op: Eenvoudige zege op Ajax

ja1

FC Dordrecht behaalde in 2013 een alleszeggende 0-4 overwinning op Jong Ajax. De Amsterdamse storm, die eerder op de dag nog de trainingshal aan flarden scheurde, was nog met de nodige zorg tegemoet gezien, maar bleek in de avonduren slechts een licht briesje dat nog in de rug blies ook. Tegen de beloften van de toenmalige landskampioen heersten de Dordtenaren de volledige wedstrijd.

Jong Ajax, met namen als Vermeer, Van der Hoorn, Enoh en Sana in de beginopstelling, had feitelijk niets in te brengen tegen Dordt dat de thuisploeg bijna negentig minuten op eigen helft gepind hield. Doelman Werner Hahn hoefde slechts één maal handelend op te treden. In de openingsfase hield de international Castillion van scoren af.

Daarvoor – al in de tweede minuut – had FC Dordrecht nadrukkelijk aan de poort van Kenneth Vermeer gerammeld, de inzet van Giovanni Korte eindigde echter op de paal. De snelle aanvaller was na een half uur wel succesvol toen hij behendig uit de kluts binnenschoot: 1-0.

Toen en paar minuten later Vermeij diezelfde Korte op de rand van het strafschopgebied ten koste van een rode kaart de doorgang belette, was het pleit eigenlijk al besecht. Tegen het toch al beter verzorgde Dordtse positiespel hadden de Amsterdammers vervolgens geen enkel weerwoord meer.

De verhoudingen werden na rust in duidelijke cijfers op het scorebord gebracht. Paul Gladon draaide zich knap vrij voor de 0-2 en Adnan Alisic krulde een vrije trap geslepen in de verre hoek voor de 0-3. In de slotminuut tekende de ingevallen Yoëll van Nieff voor de eindstand: 0-4.

Foto’s: Erwin Spek

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01