Geplaagd FC Dordrecht onderuit tegen Telstar

FC Dordrecht is er vandaag niet in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. Joey Godee en Alessio Da Cruz moesten deze wedstrijd door ziekte aan zich voorbij laten gaan. De eerste helft was onderhoudend, maar Thomas en Kramer lieten grote kansen onbenut, terwijl Tim Coremans maar weer eens een grote mogelijkheid voor de tegenstander pareerde met een prima save.

Na de rust was er wat onrust op de Noord tribune, waar wespen het de supporters lastig maakten. Na kort overleg werden de supporters daarom op de Oost tribune ondergebracht om verdere overlast te beperken. Tijdens die ophef zorgde een spaarzame uitbraak van Telstar voor de 0-1, het was uiteindelijk Guyon Philips die de bal ongehinderd kon binnenkoppen. Omdat in Volendam onze directe concurrent Achilles 29 op een 1-2 voorsprong was gekomen, werd het signaal tot aanvallen gegeven. Met Nick Hak en Mawouna Amevor in de voorhoede erbij, wilde Dordt een gelijkmaker forceren. Des te pijnlijker was dat een tweede uitbraak van Telstar door Serrarens sierlijk werd afgerond met een lob over Coremans heen. In het restant van de wedstrijd hield de muur van Telstar stand, maar het ontbrak vooral aan finesse in de afronding van de Schapenkoppen.

Feiten zijn dat het gat met Achilles dit weekend met 6 punten is geslonken. Dat is een zware tegenvaller voor onze mooie club, maar er zijn nog drie wedstrijden te spelen. Welke kant het op gaat is moeilijk te voorspellen, maar laten wij duidelijk zijn over het doel: boven Achilles 29 eindigen, hoe maakt niet uit!
Vrijdag kan FC Dordrecht daarin een beslissende stap zetten, door het gat te vergroten naar 6 punten in een direct gevecht op de Heikant. Het doet ons goed dat inmiddels al bijna twee volle bussen met supporters zullen afreizen naar Groesbeek. Support die keihard nodig is. Het is een rotseizoen, laten wij eerlijk zijn, maar laten we er voor zorgen dat het niet eindigt een deceptie!

Tekst: Frank Berkhout