Bizarre avond in Den Bosch

20170505-dbodor-01

FC Dordrecht heeft lijfsbehoud veilig gesteld en blijft in de Jupiler League. De Dordtenaren verloren van FC Den Bosch in de laatste wedstrijd van het seizoen, maar concurrent Achilles ’29 verloor ook.

Formeel had de wedstrijd tegen FC Den Bosch geen waarde meer. De beroepscommissie bepaalde drie uur voor de wedstrijd dat de drie punten in mindering voor Achilles ’29 gehandhaafd werd. Dit betekende dat Achilles ’29 al gedregradeerd was, voor de laatste wedstrijd nog gespeeld moest worden. Ook zonder de drie punten in mindering zou Achilles ’29 degraderen, want zij wisten hun eigen opdracht, winnen van Jong PSV, niet te vervullen. Er werd namelijk met 1-5 verloren.

Bizar was het enige woord wat paste bij de avond in Den Bosch. De ploeg uit Den Bosch kwam op een 1-0 voorsprong, omdat Romero Regales een penalty benutte. De wedstrijd werd door scheidsrechter Siemen Mulder in de eerste stilgelegd, toen er vanuit het vak van de Bossche supporters voor de tweede keer een vuurwerkbom op het veld gegooid werd.

Ook de tweede helft werd uitgesteld, een steward van FC Den Bosch werd onwel en moest gereanimeerd worden. FC Dordrecht wist op dat moment al dat ze veilig waren en speelde de wedstrijd uit.

Scoreverloop
26′ 1-0 Regales (strafschop)

Opstellingen
FC Den Bosch: Kees Heemskerk, Dalian Maatsen, Ben Santermans, Jonas Heymans, Mario Bilate, Niek Vossebelt, Romero Regales, Zija Azizov, Sam Kersten (60′ Carlone), Brandon Robinson en Jeremy Fernades

FC Dordrecht: Tim Coremans, Sai van Wermeskerken, Mawouna Amevor, Erol Alkan, Bradley de Nooijer, Cerezo Hilgen, Alessio Da Cruz, Ibrahima Touré (81′ Boogers), Alvin Daniels (57′ Thomas), Ricky van Haaren en Joey Godee (70′ Pisas)

Foto: Sebastian Schramm‏ (via Twitter)

Categorie: Algemeen nieuws
Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01