Winst in laatste test

FC Dordrecht heeft vanmiddag de oefencampagne succesvol afgesloten. In het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion werd RKC Waalwijk in een vermakelijke wedstrijd met 4-2 verslagen.

FC Dordrecht begon sterk aan de wedstrijd met in de eerste tien minuten twee kansen voor Robert Mutzers. Na ruim een kwartier werd het goede aanvallende spel beloont. Een voorzet werd niet goed weg gekopt door de Waalwijkse defensie en de bal belande voor de voeten van Groothusen. De spits twijfelde geen moment en schoot de bal hard in het doel. Na een half uur zakte Dordt wat in waardoor RKC wat kansjes kreeg, maar erg gevaarlijk werd dit niet. Op slag van rust kwamen de Schapenkoppen zelfs op 2-0. Denis Mahmudov kreeg het op zijn heupen, hij omspeelde niet één, niet twee maar drie verdedigers voordat hij de bal heerlijk over Vaessen.

Na de rust Maakte Jafar Arias na bijna een jaar blessureleed eindelijk zijn rentree. RKC Waalwijk kon tien minuten in de tweede helft de aansluitingstreffer maken, als Voskamp van dichtbij kan binnenschieten. Dan is het grote wisselen van Gérard de Nooijer begonnen en krijgen bijna alle reservespelers speeltijd. Belangrijke invallers zijn Bruno, Bijl en Lima Duarte Lopes. De eerste scoorde bijna met zijn eerste balcontact, maar Vaessen kon zijn afstandsschot maar net parreren.  Hierna zal Dordrecht uitlopen naar 4-1, door twee bijna identieke doelpunten. Beide keren geeft Lima Duarte Lopes een panklare voorzet, die Bijl alleen maar binnen hoefde te koppen. Vlak voor het einde maakt De Graauw nog wel een eretreffer voor RKC Waalwijk en bepaald de eindstand op 4-2.

Opstelling FC Dordrecht: Wolters (46. Fij); Van Wermeskerken (75.  Matheus), Amevor, Alkan, Statia (69. Bliek); Rosenthal (56. Bijl), Hamer, Mahmudov (73. Cicero), Vleugels (69. Bruno); Mutzers (60. Lima Duarte Lopes), Groothusen (46. Arias).

Opstelling RKC: Vaessen; Ndefe, Van Weert, Lammers (46. Mezghrani), Selimovic, Quasten; Greene, Rienstra (70. De Graauw), Van Arnhem; Rudonja (46. Voskamp), Bruylandts (70. Hutten).