FC Dordrecht na sterk optreden gelijk tegen FC Emmen

Na de eerste thuiswedstrijd te hebben gewonnen van Jong FC Utrecht waren de Dordtenaren vandaag gebrand op een tweede overwinning in eigen huis. Tegen Jong FC Utrecht liet de ploeg van trainer Gerard de Nooijer zien dat het over een sterke, goed voetballende selectie beschikt. Voor deze wedstrijd had de Nooijer de beschikking over nieuwkomers Danny Bakker, Raïes Roshanali en Andreias Calcan, waarvan laatstgenoemde in de basis mocht starten. Met de komst van FC Emmen mochten we vanavond vier oud-Schapekoppen weerzien aan de Krommedijk. Glenn Bijl, Youri Loen, Michael Chacon en Josimar Lima zijn geen onbekenden voor de club uit Dordrecht. Lima vertrok in de zomer van 2016 naar Emmen en kreeg dit seizoen gezelschap van Bijl en Chacon. Loen speelde in het seizoen 2013/2014 bij FC Dordrecht en speelt sinds vorig seizoen bij FC Emmen.

De eerste 15 minuten was FC Emmen de betere ploeg. FC Emmen zette goed druk waardoor de Dordtenaren er moeilijk uit konden komen. Beide ploegen wisten echter geen grote kansen te creëren. In de 21e minuut kwam het eerste gevaar van de Dordtenaren. Een voorzet van Antonio Stankov kwam op het hoofd terecht van Terence Groothusen die overkopte. FC Emmen opende de score via Siekman, die de bal geplaatst binnenschoot in de rechthoek.

De Dordtenaren begonnen sterk aan de tweede helft. Na één minuut stond het dan ook al gelijk. Calcan snijdt naar binnen en schiet de bal beheerst binnen. Nog geen vijf minuten later viel de tweede goal aan Dordtse kant. Na hard werken van Terence Groothusen kwam Mutzers alleen voor de keeper, die de bal zonder twijfel binnen de palen schoot. Er volgden nog een aantal kansen voor de Schapekoppen en het leek erop dat de ploeg uit Dordrecht ook de tweede thuiswedstrijd met een overwinning het veld zou gaan verlaten. Maar in de 85e minuut kreeg FC Emmen een vrije trap op de rand van de 16 waarvan je je af kon vragen of het wel een vrije trap was. Oud Schapekop Youri Loen schiet de vrije trap op fraaie wijze binnen en maakte er 2-2 van. FC Dordrecht wist de overwinning niet naar zich toe te trekken, waardoor er na 94 minuten spelen een 2-2 op het scorebord stond.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen FC Oss. De ploeg van trainer Klaas Wels beleefde een sterkte start van de competitie door (2 keer te winnen van Jong FC Utrecht en FC Volendam) en gelijk te spelen tegen Telstar.