FC Dordrecht vergeet te scoren en verliest eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Vanavond ging na elf speelronden de tweede periode van start. FC Dordrecht sloot de eerste periode af met een nederlaag tegen RKC. Met name in de eerste helft werd er goed gevoetbald en werden er kansen gecreëerd, maar na negentig minuten spelen stond er een 1-0 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord. De tweede periode werd vanavond afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. In vergelijking met de uitwedstrijden wisten de Dordtenaren in eigen huis goed te presteren, aan de Krommedijk werd er nog niet verloren en dat gaf goede verwachtingen voor de wedstrijd van vanavond. De Bosschenaren wisten de eerste periode af te ronden met een gelijkspel. In de Brabantse derby tegen Helmond Sport in Stadion De Vliert werd het 2-2. Bij FC Dordrecht waren er vanavond geen wijzigingen in het elftal. Bij FC Den Bosch was Mats Deijl volledig fit voor een basisplaats, hij verscheen vanavond weer aan de aftrap.

Binnen tien minuten kreeg FC Dordrecht al een domper te verwerken, niet in de vorm van een doelpunt maar een vroege wissel. Misidjan gaf al na zes minuten spelen aan dat hij last had van zijn hamstring en moest het veld geblesseerd verlaten. Luivienno Statia was zijn vervanger. In de zestiende minuut was er de eerste grote kans voor FC Dordrecht. Jafar Arias maakte een mooie passeerbeweging op de achterlijn van de 16-meter, maar schoot de bal net aan de verkeerde kant van de tweede paal. In de negentiende minuut volgde er weer een grote kans voor de Dordtenaren. Calcan gaf de bal met een hakje mee aan Mahmudov die de bal voor gaf. Helaas stond daar geen speler van Dordtse kant waardoor een Bossche verdediger de bal hard weg kon werken. In de éénendertigste minuut was er de eerste grote kans voor FC Den Bosch. Renze Fij wist het schot van Blummel met een goede redding tot een corner te verwerken. In de veertigste minuut was er weer een kans voor de ploeg uit Den Bosch en viel het doelpunt aan de verkeerde kant. Oussama Bouyaghlafen kreeg een vrije schietkans rond de penaltystip en schoot de bal beheerst in de rechterhoek. Met een ruststand van 0-1 zochten beide ploegen vervolgens de kleedkamer op.

Beide teams begonnen zonder wijzigingen aan de tweede helft. FC Dordrecht kwam aanvallend uit de startblokken en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de tweeënvijftigste minuut schoot Arias net naast en kort daarop kwam Mutzers bijna één op één op de keeper. Helaas zat het er allemaal net niet in voor de Dordtenaren. In de vijfenzestigste minuut was het Mutzers die bijna de gelijkmaker binnen kon tikken. Na een vrije doortocht in de 16-meter wist hij de bal net niet in de goal te krijgen. In de zesennegentigste minuut werd Hamer vervangen voor Lima Duarte Lopes, die in de vorige thuiswedstrijd tegen De Graafschap in de laatste minuten zorgde voor de gelijkmaker. Met de komst van Lima moest er meer aanvallende kracht in het spel komen om een aansluitingstreffer te realiseren. Dit lukte bijna, toen Calcan de bal op de rand van de 5-meter in het doel kon werken. Het zat echter weer niet mee, de bal werd over geschoten. In de vierenzeventigste minuut kwamen de Dordtenaren goed weg wanneer Mahmudov een overtreding maakte op de rand van de 16. Scheidsrechter Blank wees niet naar de stip, maar gaf een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Gelukkig voor FC Dordrecht leverde deze vrije trap geen kans op voor FC Den Bosch. In de achtenzeventigste minuut was er de grootste kans voor Dordt van Robert Mutzers. Hij kon de bal vrij binnenschieten maar knalde de bal snoeihard tegen de boarding. De laatste tien minuten lieten de Schapekoppen aan alles zien dat ze geen genoegen zouden nemen met een nederlaag. Ondanks alle pogingen viel het doelpunt weer aan de andere kant. Het was Sven Blummel die de wedstrijd in de vierentachtigste minuut definitief in het slot gooide. In de extra tijd werd het zelfs nog 0-3 voor de bezoekers uit Den Bosch.

Zo kwam er vanavond een einde de ongeslagen thuis reeks in eigen huis. Gelukkig zit het seizoen er nog lang niet op en wachten er nog genoeg wedstrijden waarin FC Dordrecht kan laten zien wat het in huis heeft.

Volgende week helaas geen Jupiler League wedstrijden, wel een interland periode waarin Dordt verdediger Erol Alkan zijn debuut kan maken in het Turkse nationale elftal. Hij werd door bondscoach Mircea Lucescu opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Roemenië en Albanië. Op vrijdag 17 november spelen de Schapekoppen weer een wedstrijd, de ploeg mag dan in Deventer aantreden tegen Go Ahead Eagles. De Eagles staan met zeventien punten op een achtste plek. Er werd 4 keer gewonnen van Almere City FC, FC Oss, Jong Ajax en Jong AZ, 3 keer verloren van MVV, Go Ahead Eagles en SC Cambuur en 5 keer gelijkgespeeld tegen NEC, Helmond Sport, FC Volendam, FC Emmen en De Graafschap. Bij Go Ahead is Sam Hendriks de man in vorm. Hij ontving de Bronzen Stier voor beste speler van de eerste periode. Met zijn zeven goals en vijf assists is hij erg belangrijk voor de ploeg uit Deventer. Bij FC Dordrecht zal Antonio Stankov dan ontbreken, hij is dan geschorst door zijn gele kaart tegen FC Den Bosch.

Tot volgende week, de wedstrijd begint om 20:00 in Stadion De Adelaarshorst!

Opstellingen:
FC Dordrecht: Fij (K); Stankov, Amevor©, Alkan, Misidjan (9’ Statia); Hamer (’69 Lima Duarte Lopes), Mahmudov, Bakker; Calcan, Arias, Mutzers.
FC Den Bosch: Heemskerk (K); Biemans, Kersten (76’ Andersson), van der Winden, Deijl, van Son, Vossebelt, Mert, Blummel, Kaars (60’ van der Sande), Bouyaghlafen.

Doelpunten: 40. 0-1 Bouyaghlafen, 84. 0-2 Blummel, 90. 0-3 Lieder