FC Dordrecht wint eerste ontmoeting met Jong AZ

Vanavond stond er een wedstrijd op het programma tegen een beloften elftal. De Schapekoppen mochten in eigen stadion aantreden tegen Jong AZ. Beide ploegen werkten met vertrouwen naar de wedstrijd toe. De Dordtenaren wonnen vorige week ruim van Go Ahead Eagles en de jonge Alkmaarders bogen maandag een 0-2 achterstand om in een 4-2 overwinning op Jong Ajax. Trainer Gérard de Nooijer kon vanavond niet beschikken over Lulu Statia. Hij raakte licht geblesseerd tijdens de training. Antonio Stankov stond vanavond weer op het wedstrijdformulier na zijn schorsing voor de behaalde gele kaarten. De Dordtenaren verschenen vanavond met een bijna identieke opstelling aan de basis als tegen Go Ahead Eagles. Alleen de geblesseerde Statia werd vervangen door Misidjan op de linksback positie.

In de eerste minuten had de openingstreffer kunnen vallen toen Lima de bal bij de tweede paal voorgaf op Calcan. Laatstgenoemde kon de bal helaas net niet binnenwerken. Daarna werd duidelijk dat Jong AZ het spel mocht gaan maken. De jonge Alkmaarders speelden een positiespelletje en de Dordtenaren probeerden gevaarlijk te zijn in de counters, net zoals tegen Go Ahead Eagles. In de zevenentwintigste minuut was er de eerste grote kans voor Jong AZ. Malek el Hasnaoui schoot hard op goal maar raakte de lat. In de eenenveertigste minuut leek het 1-0 te gaan worden toen Lima alleen voor de goal kwam. Maar oog in oog met keeper Olij schoot hij recht op de keeper af, die de bal vervolgens verwerkte tot een corner. In de vierenveertigste minuut viel geheel onverwacht het doelpunt aan Dordtse kant toen Andreias Calcan een vrije trap op wonderbaarlijke wijze benutte. De bal verdween in de linker kruising: 1-0. Met een 1-0 stand zochten beide ploegen de rust op, na een helft waarin er weinig kansen werden gecreëerd door beide teams en Jong AZ het meeste balbezit had.

De Schapekoppen leken scherper uit de kleedkamer te komen en dat leidde gelijk tot de eerste kans in de tweede helft. De bal kwam bij Arias terecht, maar die wist het schot niet voldoende in de hoek te plaatsen waardoor deze een makkelijke prooi werd voor Olij. In de vijftigste minuut maakte Jong AZ niet geheel onverdiend de openingstreffer. Tijjani Reijnders leek buitenspel te staan maar zorgde wel voor de 1-1. Een volgende teleurstelling voor FC Dordrecht was het geblesseerd uitvallen van Amevor in de negenenvijftigste minuut. Robert Mutzers kwam in het veld om hem te vervangen. Vijf minuten later werd het nog erger voor Dordt toen Hoedemakers de bal vanuit het niets in de kruising schoot en daarmee Jong AZ op een 1-2 voorsprong zette. De Nooijer deed wat terug door aanvallend te wisselen, Mahmudov kwam in het veld voor Bliek. Dit bleek geen slechte keuze te zijn want in de zesenzeventigste minuut viel de gelijkmaker. Lima Duarte Lopes mocht wederom een doelpunt achter zijn naam zetten op aangeven van Mahmudov. Vanaf dat moment werd er feller gevoetbald door de Dordtse formatie. Vlak voor rust kwam FC Dordrecht op een 2-3 voorsprong door Denis Mahmudov. Hij schoot de bal in de goal vlak voordat de Alkmaarse doelman erbij kon. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en zo wisten de Schapekoppen de wedstrijd uiteindelijk toch naar zich toe te trekken en voor de tweede wedstrijd op rij met drie lekkere punten van het veld te stappen.

Aanstaande maandagavond wacht er alweer een nieuwe wedstrijd. De Schapekoppen mogen dan afreizen naar Amsterdam om het opnieuw op te nemen tegen een beloften elftal: Jong Ajax. De jonge Amsterdammers zijn het seizoen sterk gestart en pakte de eerste periodetitel. Toch heeft de ploeg de afgelopen twee wedstrijden tegen Jong AZ en NEC verloren. AL met al staat de equipe van Michael Reiziger met 26 punten op een derde plaats.

Tot maandag, de wedstrijd begint om 20:00 op De Toekomst en wordt geleid door scheidsrechter L.J. Gerrets!

Opstellingen:
FC Dordrecht: Fij (K); Delorge, Bliek (75′ Mahmudov), Alkan, Statia; Amevor© (59’ Mutzers), Hamer, Rosenthal (55’ Bakker); Lima Duarte lopes, Calcan, Arias.
Jong AZ: Olij (K); Opdam, Regeling, Bakker (46’ Muhl), Kramer, Hoedemakers, Malek el Hasnaoui, Jacobs; Garcia, Reijnders, Koreniuk.

Doelpunten: 44. 1-0 Calcan, 50. 1-1 Reijnders, 64. 1-2 Hoedemakers, 67. 2-2 Lima Duarte Lopes, 88. 3-2 Mahmudov