3 wedstrijden, 9 punten, 0 tegengoals

Vanavond ontmoette FC Dordrecht in eigen huis FC Oss. Beide clubs betraden met een goed gevoel het veld. Wij van FC Dordrecht hadden recentelijk overwinningen op Jong FC Utrecht en koploper Fortuna Sittard geboekt. De laatste wedstrijden van FC Oss tegen respectievelijk NEC en tevens Jong FC Utrecht werden ook gewonnen.

De eerste grote kans was na zeven minuten voor onze Dordtenaren. Eerst schiet Arias tegen een verdediger op, waarna Mahmudov een vrije schietkans over zag gaan via een speler van de bezoekers. Na een kwartier kwamen de Schapekoppen bij de tweede grote kans op voorsprong. Calcan speelde zich vrij en wilde richting de goal, maar werd door Dennis Janssen neergelegd: rood. De verdiende penalty werd door onze nummer negen Arias straks rechts van keeper Mous binnengeschoten! Met de voorsprong en een man meer werd het makkelijk voetballen voor de Dordtenaren. Calcan dribbelde frank en vrij iedereen voorbij. Waar Calcan meestal aangever is, kreeg hij door een voorzet van Stankov de kans om zelf het eindstation te zijn. Zijn volley gaat helaas naast. Achterin stond het net als de voorgaande wedstrijden als een huis met het centrale duo dubbel B. In de eerste helft hebben de Ossenaren zelfs geen schot gelost.

FC Oss trainer stuurde zijn mannen met meer aanvalsdrift de kleedkamer uit. Dat zorgde direct na rust voor de eerste kans van FC Oss. Van der Venne kwam vrij voor de keeper, maar Bryan Janssen lag goed in de weg. Na bijna een uur spelen werd het eerste schot op doel van FC Oss genoteerd. Bakx schiet half vallend midden in de zestien. Bryan Janssen kan zijn inzet gelukkig makkelijk oppikken. Het antwoord kwam gelijk als Mutzers ontsnapte aan zijn directe bewaker. Zijn inzet ging helaas recht op keeper Mous. Hierna zagen we een herhaling van de penaltysituatie in de eerste helft. Calcan sneed naar binnen en werd neergelegd: penalty! Nu mocht Mahmudov aanleggen en hij schoot hard via onderkant lat binnen. Stand aan de Krommedijk werd hierdoor 2-0! Mutzers had de derde zowel met z’n voet als met het hoofd kunnen maken. Eerst kwam hij met de bal aan de voet vrij in de zestien, later door een voorzet van Stankov. Beide mogelijkheden eindigden naast de goal. FC Oss probeerde het in het laatste kwartier nog, maar Janssen verschalken luktte niet. De wedstrijd werd wel met tien tegen tien afgesloten. Groothusen moest met rood het veld verlaten na een overtreding op Dogan. Hiermee eindigde ook de derde wedstrijd van de Schapekopen in 2018 in een overwinning zonder tegendoelpunten.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Almere City FC. Zal FC Dordrecht de zegereeks doorzetten en de nul behouden in 2018. Almere City FC staat na een overwinning tegen Helmond Sport momenteel vijfde.

Opstellingen
FC Dordrecht: B. Janssen; Stankov, Breedijk, Bliek (73’ Amevor), Delorge; Kok, Mahmudov (73’ Groothusen), Hamer; Mutzers, Arias, Calcan.
FC Oss: Mous; D. Janssen, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren 87′ Adarabioyo), Van der Sluis; Bakx (’68 Dogan), Kaak, Van der Venne (76’ Oratmangoen); Van der Biezen, Kamaci.

Scoreverloop: 1-0 Arias (p.), 2-0 Mahmudov (p.)