PI en FC Dordrecht werken samen aan re-integratie gedetineerden

FC Dordrecht en PI Dordrecht

PI Dordrecht (Penitentiaire Inrichting) en FC Dordrecht sluiten vrijdag een convenant, waarmee ze de intentie uitspreken om samen te werken op het gebied van re-integratie van gedetineerden uit de regio Dordrecht. De samenwerking heeft als doel de recidive in Dordrecht en omgeving te verminderen. Beide partijen vinden het van groot belang dat kwetsbare mensen (weer) volwaardig kunnen meedoen in de samenleving. Sport kan daarbij een belangrijk middel zijn.

Vorig jaar is er een pilot gedraaid en is er een gedetineerde werkzaam geweest bij FC Dordrecht. Op deze periode wordt heel erg positief teruggekeken. Vandaar FC Dordrecht heeft besloten om hier een vervolg aan te geven.

“Een belangrijke taak van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is het opsluiten van mensen die een celstraf opgelegd hebben gekregen, maar zeker zo belangrijk is onze taak om al die mensen voor te bereiden op een geslaagde terugkeer in de maatschappij”, vertelt Karin Winkelman, vestigingsdirecteur van de penitentiaire inrichting (PI) Dordrecht. “Wederom een mooie samenwerking op het maatschappelijke vlak. We zijn blij dat we kunnen deelnemen aan dit mooie project en zien uit naar de samenwerking met de penitiaire inrichting Dordrecht”, vertelt Jordy Valkestijn, MVO manager FC Dordrecht.

 

Categorie: Algemeen nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01