FC Dordrecht is periodekampioen!!!

Vanavond speelde Dordt in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen RKC Waalwijk voor de 29ste speeldag van de Jupiler League. “We gaan naar Dordrecht om een feestje te verpesten” zei Etienne Vaessen tegen VI. De Geelblauwen waren duidelijk gekomen om punten te pakken hier in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

FC Dordrecht begon de wedstrijd door snel druk te zetten op de tegenstander. De eerste grote kans kwam van de voet van Denis Mahmudov. Groothusen bracht de bal goed voor de goal, maar Mahmudov kreeg de bal niet langs Vaessen. Gustavo Hamer was in de eerste helft de gevaarlijkste man bij Dordrecht. De middenvelder schoot van afstand in de handen van de keeper. Na wat ééntijdsvoetbal kwam de bal voor de voeten van onze Roemeense magiër Calcan maar ook die kreeg de bal er niet in. De eerste kans van RKC was een schot van Meulensteen maar Janssen zag de bal goed komen en stompte in de bal over doel. Ex-speler Serginho Greene kreeg nog een kans maar zijn schot ging naast. Janssen kon met een lange bal Mutzers bereiken maar die kwam niet tot een schot. De kans nadien kwam ook op de naam van Mutzers maar weer kon de aanvaller niet schieten. De volgende kans was weer voor FC Dordrecht, die duidelijk de betere ploeg was, Groothusen legde de bal goed opzij, maar Hamer schoot staalhard naast het doel.

Ook in de tweede helft bleef FC Dordrecht de sterkste ploeg. In tegensteling tot de eerste helft zijn er weinig kansen te noteren. Hamer probeerde weer van afstand maar het schot was in de handen van keeper Vaessen. Na een uitstekende steal van Kok speelt steekt de middenvelder Mahmudov alleen naar doel. Denis greep de kans met beide handen en scoorde de 1-0 met een prachtig schot in de korte hoek! Een ontzettend belangrijke goal van Denis die zo Dordrecht naar de periodetitel leidde. Dordrecht bleef de druk opvoeren en weer Gustavo Hamer probeerde het van afstand. Op een voorzet van Groothusen kreeg Mahmudov alle tijd om te koppen maar de aanvaller kopte naast het doel.  De eindstand bleef 1-0 en zo werd FC Dordrecht periodekampioen! Het feest op de Krommedijk barste los!

Vrijdag begint de vierde en laatste periode van het seizoen. Dordt moet het vrijdag opnemen tegen FC Den Bosch.  In De Vliert staat de eerste wedstrijd van de laatste periode op het programma. De Schapekoppen staan momenteel op een elfde plaats in het klassement. In Dordrecht eindigde de wedstrijd op een 0-3 nederlaag.

Tot vrijdagavond voor het begin van de vierde periode!

Opstellingen
FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Mutzers, Hamer ©, Kok , Calcan (88’ Alkan); Mahmudov, Groothusen

RKC Waalwijk: Vaessen ©; Ndefe, Van Weert, Ndefe, Mezghrani; Bergkamp, Greene, Meulensteen; Seys (68’ Bakari), Van Zundert, Kökcü (79’ Amatkarijo)

Doelpunten: 68’ Mahmudov 1-0