Dordt kan geen vuist maken tegen Jong AZ

Vanavond speelde FC Dordrecht tegen Jong AZ in het AFAS Trainingscomplex. Een andere setting dan voorafgaande wedstrijden maar het had wel zijn charmes. Voor de beloften uit Alkmaar was dit het eerste seizoen in de Jupiler League. De ploeg van trainer Martin Haar stond voor de wedstrijd op een 15e plaats in het klassement. De heenwedstrijd eindigde op een 3-2 overwinning in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden in Alkmaar.

In de eerste helft begon FC Dordrecht met veel balbezit. In de zesde minuut stond spits Druijf helemaal alleen en de spits legde de bal breed naar de opgekomen rechtsachter Church die meteen scoorde. Een vroege voorsprong dus voor de jongens uit Alkmaar. Goeie volley van Mahmudov maar de keeper maakte een goeie redding. In de 26e minuut kon Jacobs de bal op zijn borst controleren en voorbij keeper Janssen schieten. Een heel efficiënt AZ zagen we hier in het AFAS Trainingscomplex. De volgende kans was ook voor de beloften van AZ. Rechtsbuiten Goudmijn kon schieten maar zijn schot ging net boven het doel van Janssen. Calcan kreeg in de 38e minuut een vrije trap en zijn schot week af op de muur en belande op de lat.

De tweede helft begon evenwichtig en beide clubs kregen enkele kansen. De kansen waren in tegenstelling tot de eerste helft niet efficiënt. Het niveau van de wedstrijd ging drastisch omlaag en beide teams konden amper nog kansen creëren. In minuut 76 werd Jacobs heel makkelijk de diepte ingestuurd en de middenvelder kon makkelijk de 3-0 scoren. Een duidelijk aangeslagen FC Dordrecht vond geen oplossingen voor het spel van de jongelingen uit Alkmaar. Dordt kon nog eens scoren maar de goal van Mahmudov werd afgekeurd voor buitenspel. In de 89e minuut kon Mahmudov toch de eretreffer maken voor FC Dordrecht. De aanvaller stifte de bal mooi over keeper Olij in doel. De eindstand bleef 3-1 hier in Alkmaar.

De volgende wedstrijd staat maandag al op de planning. De Schapekoppen spelen dan in De Geusselt tegen MVV Maastricht. De heenwedstrijd in Dordrecht was er eentje om snel te vergeten want FC Dordrecht gaf een 2-1 voorsprong als ruststand uit handen in de tweede helft. Het werd nog 2-4 voor de bezoekers uit Maastricht. Onze Dordtenaren zullen er dus op gebrand zijn om deze sportieve kater door te spoelen in Maastricht.

Opstellingen
Jong AZ: Olij (K) ©; Church, Groot, van Eijden, Bakker; Hoedemakers, Jacobs (77’ Einarsson), Reijnders; Goudmijn (73’ Kaandorp), Druijf, Springer (78’ Kurban)

FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov (73’ Amevor), Breedijk, Bliek, Delorge; Boumediene (35’ Bannani), Hamer ©, Bakker, Calcan; Mahmudov, Mutzers (78’ Van der Merwe)

Doelpunten: 6’ Church 1-0, 26’ Jacobs 2-0, 76’ Jacobs 3-0, 89′ Mahmudov 3-1