Gehavend Dordrecht verliest in Maastricht

Vanavond speelde Dordt in De Geusselt tegen MVV Maastricht. De ploeg van trainer Ron Elsen stond voor aanvang van de wedstrijd op de achtste plaats met evenveel punten als FC Dordrecht die op een twaalfde plaats terug te vinden was in het klassement. Het was dus een wedstrijd met een enorme inzet vandaag. De heenwedstrijd werd door MVV gewonnen met 2-4 aan de Krommedijk. Dordrecht stond na de eerste helft met 2-1 voor tegen de Limburgers maar in de tweede helft scoorde MVV nog 3 doelpunten.

De eerste helft begon met een kans voor Yahya Boumediene, de aanvaller kon na een één-twee naar doel af maar de Belg schoot voorlangs. Dennis Mahmudov werd in de dertigste minuut alleen naar doel gestuurd door Boumediene maar de spits kon zijn 14e goal van dit seizoen niet scoren. In de 36e minuut kreeg Houben een vrije kopkans maar keeper Janssen pakte uit met een fantastische redding. De volgende kans was voor MVV en die was ook meteen raak. Aan de tweede paal kon Schroijen de 1-0 tegen de netten schieten. In de 45e minuut kon Bliek de bal vrij inkoppen maar de verdediger kopte naast.

In de tweede helft was de eerste kans voor MVV maar het schot van Schroijen ging naast. De volgende grote kans was weer voor linksbuiten Schroijen maar opnieuw ging zijn schot naast het doel van Janssen. De beste kansen bleven voor MVV maar het eindresultaat blijf zoals de eerste helft eindigde 1-0.

De volgende wedstrijd van de Schapekoppen is vrijdag al. Dan neemt FC Dordrecht het op tegen SC Cambuur in het Riwal Hoogwerkers Stadion. De heenwedstrijd in Leeuwarden was er één om snel te vergeten want de Dordtenaren verloren met 3-0 in Friesland. Onze spelers zullen dus extra gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen vrijdag.

Opstellingen
MVV Maastricht: Verrips(K); Cirrani, Shermar.Martina, Pereira, Janssens; Shermaine Martina, Mares, Golpek (65’ Koolhof); Schroijen (82’ Thuys), Houben (74’ Loshaj), Okita

FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Bannani; Boumediene (75’ Van der Merwe), Hamer ©, Amevor (65’ Arias), Kok (75’ Rosenthal), Bakker; Mahmudov

Doelpunten: 39’ Schroijen 1-0,