Efficiënt Cambuur scoort vier keer aan de Krommedijk!

hamer-erwinspek

Vanavond speelden de Schapekoppen thuis in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen de Friezen uit Leeuwarden. Dordt had het dit seizoen altijd moeilijk tegen de Herten want er werd twee keer met 3-0 verloren. Benieuwd wat Dordt deze keer kon tegen de Friezen.

Dordrecht begon goed aan de wedstrijd en creëerde de beste kansen via Mahmudov en Arias. De Macedonische aanvaller kreeg nog enkele goeie kansen om de 1-0 te scoren maar het was Cambuur die als eerste kon scoren. Crowley kwam in de twintigste de zestien binnengestormd en schoot de bal voorbij keeper Janssen. Dordrecht probeerde na de tegengoal meteen opzoek te gaan naar de 1-1. Mahmudov kon via een goeie pass van Arias alleen naar doel maar de Macedoniër schoot onbegrijpelijk naast de goal. Cambuur kon nog eens dreigen via Jordy van Deelen die op de kruising schoot.

De tweede helft begon verschrikkelijk voor de Schapekoppen want na drie minuten kon Mathieu de 0-2 op het scorebord zetten. Dordrecht begon na de tweede goal aanvallender te spelen en met resultaat. Op een vrije trap van rechts kon Julius Bliek de 1-2 voorbij keeper Cummins koppen. De eretreffer deed deugd voor de Schapekoppen want Dordt begon de betere kansen te creëren. Na een aanval van Dordt kon Cambuur counteren en ook scoren via Barto. Door de derde goal verloor Dordt het vertrouwen in een overwinning en kreeg het nog een tegengoal in de 83e minuut via Barto. De eindstand werd dus na een moeilijke tweede helft 1-4.

Zaterdag spelen we de terugwedstrijd in Leeuwarden. Wil je zaterdag ook naar de wedstrijd? Koop dan je kaartje hier!

 

Opstellingen
FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Boumediene (55’ Cijntje), Hamer ©, Kok (58’ Bakker), Calcan (87’ Bannani); Mahmudov, Arias

SC Cambuur: Cummins(K); Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van Wermeskerken; Rosheuvel, Crowley, Schils; Mathieu (73’ Narsingh), Barto (84’ Robertha), Houtkoop (73’ Van Kippersluis)

Doelpunten: 20’ Crowley 0-1, 48’ Mathieu 0-2, 64’ Bliek 1-2, 71’ Barto 1-3, 83’ Barto 1-4

Kaarten
Geel: /
Rood: /

Foto: Erwin Spek Fotografie

Gerelateerd nieuws

Laatste tweets

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01