Mirakel in Leeuwarden!

Vanavond speelden de Schapekoppen in Leeuwarden tegen SC Cambuur. In de drie gespeelde wedstrijden tegen De Herten kon Dordt geen enkele keer winnen. De vorige wedstrijd eindigde op een 1-4 verlies voor de Schapekoppen. Zou het vandaag wel lukken in het Cambuurstadion?

De eerste kans van de wedstrijd kwam van Dordt via een lobbal van Denis Mahmudov maar die ging ruim over de goal. Bartho, die de vorige wedstrijd twee doelpunten maakte, kon met een schot net naast het doel van Bergsen de eerste kans van SC Cambuur noteren. Er kwamen nog enkele doelpogingen van Mahmudov maar tot grote kansen kwam het niet bij de Schapekoppen. Wel kwam er nog een kans bij De Herten. Issa Kallon kon door een misverstand in de Dordtse defensie de bal veroveren en alleen naar Bergsen rennen. De aanvaller twijfelde niet en scoorde de 1-0 voor Cambuur in de dertigste minuut. Ook de volgende goeie kans was voor Cambuur. Kallon raasde voorbij Delorge en gaf een voorzet naar Bartho maar de spits kopt de bal over.

De tweede helft begon uitstekend voor Dordt, Cijntje kon na drie minuten spelen de 1-1 op het scorebord schieten. Na een schamschot van Mahmudov kon Arias van dichtbij de 1-2 scoren. Dordt kreeg opnieuw vertrouwen door de tweede goal en ging voluit voor de aanval. Cambuur bezweek onder de druk en Sai van Wermeskerken haalde Stankov neer in de zestien. Mahmudov bleef ijzig kalm en scoorde vanop de stip. Dordt geloofde steeds meer in een stunt en twee minuten later kon diezelfde Mahmudov de 1-4 tegen de netten schieten. Cambuur moest komen en deed dat ook maar telkens was er die geweldige debutant Menno Bergsen die enkele prachtige reddingen deed. Het bleef 1-4 en dus gingen we verlengingen spelen hier in Leeuwarden.

In de verlengingen speelden beide teams met de handrem op en er werden weinig grote kansen gecreëerd. Er werden geen goals meer gescoord dus moesten er penalty’s komen. Mahmudov scoorde de eerste penalty en dus kwam de druk bij Cambuur. De eerste penalty nemer bij Cambuur was Crowley en die miste meteen. De volgende penalty’s werden allemaal gescoord en dan kwam de beslissende penalty van Jafar Arias. Onze penalty specialist deed wat hij altijd doet en dat is penalty’s scoren. Het mirakel is geschied, Dordrecht speelt tegen Sparta voor de tweede ronde van de play-offs!!

Opstellingen
SC Cambuur: Cummins(K); Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van Wermeskerken; Boerlage (66’ Rosheuvel), Crowley, Mannes (95’ Mathieu) ; Van Kippersluis, Barto, Kallon

FC Dordrecht: Bergsen(K); Stankov, Breedijk, Bliek (45’ Amevor), Delorge (45’ Bannani); Cijntje, Hamer © (100’ Alkan), Kok, Bakker; Mahmudov, Arias

Doelpunten: 30’ Kallon 1-0, 48’ Cijntje 1-1, 58’ Arias 1-2, 71’ Mahmudov 1-3 (P), 73’ Mahmudov 1-4