Strijdend Dordrecht gaat ten onder in tweede helft

Vanmiddag speelden we de terugwedstrijd tegen de Spartanen uit Rotterdam. Na ons mirakel in Leeuwarden waren we ervan overtuigd dat we ook Sparta konden verslaan in Rotterdam. Vol goede moed vertrokken we naar Het Kasteel.

De wedstrijd begon uitstekend voor de Schapekoppen. Al na zeven minuten werd een schot van Denis Mahmudov aangeraakt door een Spartabeen en keeper Nienhuis kon niet snel genoeg reageren en zo rolde de bal in doel. Het geluk zat aan de zijde van Dordt want in de 26e minuut kwam een Spartaanse verdediger in botsing met keeper Nienhuis en zo kon Cijntje makkelijk de 0-2 scoren. De Spartanen waren duidelijk onder de indruk van het spel van de Schapekoppen. In het slot van de eerste helft kwam er nog een enorme kans voor Sparta maar verdediger Floranus schoot de bal onbesuisd over het doel.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor Sparta. Een voorzet van rechts kwam voor de voeten van Alhaft maar die schoot onbegrijpelijk over de goal. Enkele minuten later was het toch zover, Duarte schoot in de rechterbenedenhoek voorbij keeper Janssen. Sparta geloofde na de goal terug in haar kansen en begon beter te voetballen. Sparta kreeg kans na kans om de 2-2 te scoren maar het lukte maar niet voor de Rotterdammers. Uiteindelijk lukte het dan toch voor de Spartanen in de 78e minuut. Robert Muhren maakte de 2-2. Na de 2-2 bleven de beste kansen voor Sparta die Dordt onder enorme druk zette. Denis Mahmudov kreeg nog DE kans op de 2-3 maar de aanvaller schoot naast het doel van Nienhuis. De laatste grote kans van de wedstrijd was voor Thomas Verhaar die op de paal schoot. In het absolute slot van de wedstrijd viel Gustavo Hamer nog geblesseerd uit. We hopen dat het geen ernstige blessure is voor onze aanvoerder.

We sluiten ons jaar met een gelijkspel in Rotterdam. We hebben een jaar gezien vol strijd en passie en hopen dat jullie ervan genoten hebben. Wij bedanken alle fans die ons gesteund hebben en hopen jullie volgend jaar weer aan de Krommedijk te zien.

Opstellingen
Sparta Rotterdam: Nienhuis (K); Floranus, Fischer, Vriends, Nelom; Dougall (33’ Verhaar), Duarte, Sanusi; Mühren, Friday (90’ Harroui), Alhaft (60’ Spierings)

FC Dordrecht: Janssen (K); Stankov, Breedijk, Amevor, Bannani; Cijntje (66’ Bakker), Hamer ©, Kok (80’ Bliek), Calcan (84’ Boumediene); Mahmudov, Arias

Doelpunten: 7’ Mahmudov 0-1, 26’ Cijntje 0-2, 56‘ Duarte 1-2, 78’ Muhren 2-2