FC Dordrecht met speels gemak naar 7-0

Met een 0-7 overwinning op RCS is het nagenoeg nieuwe FC Dordrecht goed begonnen aan een reeks van oefenwedstrijden in aanloop naar het seizoen ‘18-‘19.

Na een weekje trainingskamp in en rond Hotel De Elderschans in Aardenburg, waar de selectie een goeie voorbereiding heeft gehad, waren de Dordtenaren gretig en gedreven. Na 6 minuten was aanvoerder Antonio Stankov doeltreffend en in de 10e minuut was het Siebe Schets die er 0-2 van maakte. De van FC Twente overgekomen spits maakte ook verder een goede indruk. Onder zomerse omstandigheden was de vroege conclusie dat er meer doelpunten zouden volgen. Met goed samen spel liepen de Schapekoppen voor rust uit naar 0-4 door doelpunten in de 24e en 39e minuut van onze aanwinst op de rechterflank, Omar Haydary.  Na rust en diverse wissels was het Oussama Zamouri die de 0-5 aantekende. De jonge ploeg van Gérard de Nooijer vermaakte met speels en aantrekkelijk voetbal het publiek. In de 57e minuut was het de beoogde nieuwe nummer 10 Savvas Mourgos, die de 0-6 maakte. De zevenklapper werd een feit door een goal van de 17-jarige Quincy Hogesteger, die vanuit de eigen jeugdopleiding mocht aansluiten bij de Dordtse hoofdmacht. Al met al was het een aantrekkelijke en nuttige eerste kennismaking met onze nieuwe helden