Goed weekend jeugdteams

De jeugdteams van FC Dordrecht beleefden allemaal een prima weekend door hun duel om te zetten in winst. De A1 deed dit met 1-3 bij Houten, de B-jeugd met de zelfde cijfers mijn dan thuis tegen Houten en de C-jeugd had in Breda geen kind aan JEKA: 1-9.

Houten A1-FC Dordrecht: 1-3 (0-1)

De A-jeugd heeft de uitwedstrijd bij Houten met 3-1 gewonnen. De eerste 20 tot 25 minuten speelden de Schapenkoppen goed voetbal. Michael Potkamp bracht zijn team al snel aan de leiding, waarna er zeker nog vier goede mogelijkheden ontstonden om te scoren voor onder meer de doelpuntenmaker, Anthony Velder en Emerson Akachar. Na de goede fase zakte het spelniveau van de Dordtenaren. De thuisploeg ging forser de duels in en kreeg meer grip op het duel.

FC Dordrecht startte de tweede helft nog goed. De goed spelende Remon Luksch maakte al snel de 0-2, maar slechts vijf minuten daarna kwam Houten terug tot 1-2. Een makkelijk gegeven strafschop (schouderduw van Michael Lopes, ook nog eens met geel bestraft) had tot de gelijkmaker kunnen leiden, maar Mike Zonnevijle stopte de bal en hield daarmee zijn team in de race. Het kon niet voorkomen dat FC Dordrecht daarna het spoor bijster was. Er werd niet meer gevoetbald en de rust was weg. Maar omdat Houten niet wist te scoren en Remon Luksch zeven minuten voor tijd de 1-3 aantekende, kwam de eerste zege niet meer in gevaar.

FC Dordrecht B1-Haaglandia B1: 3-1 (3-0)

De B-jeugd heeft de eerste driepunter te pakken. Op eigen veld werd Haaglandia met 3-1 verslagen en de basis voor de zege werd vooral voor rust gelegd.

Haaglandia begon goed aan het duel, maar de Schapenkoppen namen al snel het initiatief over en speelden goed voetbal. Er ontstonden kansen en het was Ibrahim Toure die de 1-0 aantekende. De 2-0 was er eentje van grote schoonheid. Gino Boers en Quincy Boogers vonden elkaar in een mooie combinatie waarna Bresley dos Santos op fraaie wijze wist te scoren. Voor rust zorgde Ibrahim Toure, na een van richting veranderde voorzet van Husko Sipovic, met zijn tweede treffer voor de 3-0 en leek het duel beslist.

In de tweede helft maakten de Dordtenaren het zichzelf onnodig lastig. Er werd niet meer gevoetbald en de organisatie was weg. Dit leidde al snel tot de 3-1 en meer kansen voor de bezoekers. Gelukkig bleef het 3-1, maar duidelijk was dat de B1 in de eerste helft liet zien hoe het moet en in de tweede helft hoe het vooral niet moet.

JEKA C1-FC Dordrecht: 1-9 (0-4)

De jongste jeugd van FC Dordrecht boekte in Breda wel een heel eenvoudige zege. JEKA werd met liefst 9-1 verslagen.

Al van meet af aan legden de Schapenkoppen hun tegenstander de wil op. Er ontstonden kansen en het wachten was op de openingstreffer. Die viel na tien minuten (schot via de binnenkant van de paal door Gervane na actie en voorzet van Jearlon die in eerste instantie niemand bereikte). Jearlon Martina, na een pass van Sebastiaan Kaal, zou even later op fraaie wijze de 0-2 maken door de bal onberispelijk in de linkerbovenhoek te jagen. Nedely Fortes, die in dit duel met zijn snelle acties een vervelende plaag was voor de backs van JEKA, zorgde voor rust voor de 0-3 (mooi schot in de rechterbovenhoek) en de 0-4 (na individuele actie).

In de tweede helft duurde het een klein kwartier eer de Dordtse aanhang weer kon juichen. Via balverovering van de ingevallen Joel die de bal gaf op de eveneens ingevallen Danny en diens pass op Jearlon, werd het 0-5. Jearlon Martina zou even later voor de derde keer scoren na een bal van Sebastiaan Kaal die wat was blijven hangen: 0-6.

FC Dordrecht kon de ene na de andere aanval opzetten omdat de tegenstander telkens de bal weer snel inleverde na hem veroverd te hebben. Het bleef kansen regenen, wat overigens niet altijd een goal opleverde door goed keeperswerk van de JEKA doelman, aan hem lag het zeker niet in dit duel. Toch vielen er nog drie Dordtse goals. Joel van Oldenbarneveld tekende voor de 0-7 (op aangeven van invaller Johan Kankam) en 0-8 (na een actie en schot van Johan die door de keeper niet goed verwerkt kon worden), waarna Rocco van Dam (met ditmaal Joel als aangever) er 0-9 van maakte. JEKA kwam vlak voor tijd voor het eerst in de tweede helft bij de Dordtse goal en wist promp nog tot scoren te komen ook. De treffer was slechts voor de statistieken: 1-9.