2 maal winst, 1 keer gelijk

Net als vorig weekend, wisten twee jeugdteams hun wedstrijd gelijk te spelen en speelde er eentje gelijk.

SC NEC A1-FC Dordrecht A1: 1-3 (0-1)

In Nijmegen had de A-jeugd veel kansen nodig om te scoren, maar gewonnen werd er uiteindelijk wel: 1-3. Buiten het feit dat er te weinig kansen werden benut, was er verder niks aan de hand. De Schapenkoppen waren de betere ploeg en hadden het meeste balbezit. Voor rust werden de amateurs van NEC een keer gevaarlijk (een redding van Mike Zonnevijle was noodzakelijk om niet op achterstand te komen) en vijf minuten voor rust was het (alweer) Remon Luksch die het net vond. Na een goede individuele actie zette hij zijn team op voorsprong: 0-1.

SC NEC kwam fel uit de kleedkamer, maar kon ook in het tweede bedrijf geen potten breken. Maar FC Dordrecht bleef kansen missen, en een oude wet in de voetballerij werd waarheid: de bal ging er aan de andere kant in via een vrije trap waarbij niet goed werd verdedigd: 1-1. Een minuut later bracht Emerson Akachar (op aangeven van Samet Gorer) de Dordtenaren alweer op voorsprong en daarna was het wachten op de beslissing. Deze viel uiteindelijk vier minuten voor tijd. Een corner van Remon Luksch werd door wederom Emerson tot goal gepromoveert: 1-3.

FC Dordrecht B1-UVS B1: 5-3 (3-2)

De B-jeugd heeft thuis met 5-3 gewonnen van UVS. Omdat er achterin niet goed werd ingegrepen, keken de Schapenkoppen al snel tegen een 0-1 achterstand aan. De rug werd gerecht, en middels keihard te werken voor iedere meter en voor elkaar, werd de stand al snel weer omgebogen in een 3-1 voorsprong (doelpunten van Everon Pisas, Quincy Boogers en opnieuw Everon). Ondanks het feit dat het team een positieve houding en de wil om te winnen uitstraalde, was er ook de spanning te zien. Vaak werden er risicoloze ballen gespeeld. Voor rust kwam UVS terug tot 3-2.

Toen de bezoekers na de rust zelfs op gelijke hoogte waren gekomen, werd het roer omgegooid vanaf de kant. Het mooie voetbal moest maar even plaatsmaken voor de wil om ten koste van alles te winnen. Hierdoor ontstond een spelbeeld dat je liever niet ziet (lange ballen), maar het sorteerde wel effect. De verandering van tactiek pakte goed uit. Dankzij goals van Geert Cleef en Ibrahim Toure kwam er de eindstand van 5-3 op het bord.

FC Dordrecht C1-Spartaan’20 C1: 2-2 (1-0)

De C-jeugd heeft de thuiswedstrijd tegen Spartaan’20 met 2-2 gelijkgespeeld. Voor de Schapenkoppen voelde deze deling als een nederlaag, voor de bezoekers als een overwinning. FC Dordrecht gaf namelijk een 2-0 voorsprong uit handen en kwam bijna in heel het duel niet in gevaar.

In de eerste helft waren er een aantal mooie uitgespeelde aanvallen te zien van het team van Brian Groeneweg. Na een half uur spelen viel de eerste goal. Gervane Kastaneer werd op rechts weggestuurd, was twee tegenstanders te snel af, hield het overzicht en legde de bal terug op Nassim Amaarouk die raakschoot: 1-0. Behoudens een vrije trap, werd Spartaan’20 niet gevaarlijk.

Na rust kwam FC Dordrecht al snel op 2-0. Jearlon Martina had een actie en gaf de bal voor. Een verdediger van Spartaan wilde de bal wegwerken, hetgeen niet lukte. Nedely Fortes pikte het speltuig op en mikte raak: 2-0. Amper bijgekomen van de tweede Dordtse treffer, lag de bal aan de andere kant in het netje. De bezoekers wisten te scoren na een uitval waarbij de organisatie even weg was bij de Schapenkoppen. Jearlon Martina had een goede kans op de 3-1, fantastisch keeperswerk voorkwam dat. Daarna ging het mis. Vijf minuten voor tijd wist Spartaan’20 uit een corner op gelijke hoogte te komen: 2-2.