Winst B1 en C1, onfortuinlijk verlies A1

Dit weekend kwamen alle jeugdteams van FC Dordrecht weer in actie. De B-jeugd en C-jeugd wonnen hun wedstrijd, de A-jeugd verloor op onfortuinlijke wijze bij koploper Feyenoord/Excelsior.

Feyenoord/Excelsior A2-FC Dordrecht A1: 4-3 (2-0)

Tegen de sterke koploper Feyenoord/Excelsior, buigden de Schapenkoppen uiteindelijk pas in de 93e minuut. Het duel ging met 4-3 verloren.

Voor rust had FC Dordrecht het moeilijk met de Rotterdammers. De thuisploeg was veelal gevaarlijk over de rechterkant. Op basis van het spelbeeld was de 2-0 achterstand niet onterecht, wel vielen beiden goals door fouten van de Dordtenaren.

In de tweede helft pakte FC Dordrecht door een paar wissels, zo viel Ozan Cimen sterk in na er lang uit te zijn geweest, het initiatief, met name op het middenveld. Door een goal van Stefan Kok werd het dan ook verdiend 2-1. Na de Dordtse goal kon Feyenoord/Excelsior de voorsprong toch weer vergroten door een van richting veranderde vrije schop: 3-1.

FC Dordrecht bleef de goede lijn van de tweede helft doorzetten en speelde een sterke slotfase. Deze leek beloond te worden door goals van Remon Luksch en opnieuw Stefan Kok, maar in de blessuretijd legde de scheidsrechter de bal op de stip na een actie van Reinier den Hoed die toch echt de bal had gespeeld. Het buitenkansje werd benut door de tegenstander zodat de Schapenkoppen na een goed tweede bedrijf alsnog met lege handen stonden.

FC Dordrecht B1-Sarto B1: 4-0 (4-0)

De thuiswedstrijd tegen Sarto leverde geen problemen op voor de B1 van FC Dordrecht. Bij rust was de eindstand van 4-0 al bereikt.

De Schapenkoppen speelden goed voetbal. Middels mooie combinaties en een puike inzet kwam de tegenstander er niet aan te pas en een aantal goals waren een lust voor het oog. Gino Boers bracht met een prachtig afstandsschot van +/- 25 meter de 1-0 op het bord. Aan de derde treffer ging een mooie combinatie vooraf tussen Gino en Dylan Kramer waarna Everon Pisas wist te scoren. Tussendoor maakte Ibrahim Toure de 2-0 en ook de 4-0 kwam van zijn voet.

Na de rust stond Sarto, met waarschijnlijk in het achterhoofd de nederlaag zo klein mogelijk te houden, beter. Desondanks kregen de Dordtenaren nog voldoende mogelijkheden om de score een hoger aanzien te geven. Enerzijds pech en anderzijds de scherpte die niet meer aanwezig was, zorgden ervoor dat er niet meer gescoord werd.

ARC C1-FC Dordrecht C1: 0-5 (0-2)

De jongste jeugd van FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd tegen ARC gemakkelijk gewonnen. Verder dan twee schoten op het Dordtse doel kwam de tegenstander niet. De jongens gingen in bepaalde fases te veel mee in het spel van de tegenstander, maar kwamen verder niet in gevaar. Het werd uiteindelijk 0-5.

Binnen twaalf minuten scoorde FC Dordrecht tweemaal en beide goals kwamen op naam van Gervane Kastaneer. Bij de 1-0 had Gervane een goede individuele actie waarna hij op fraaie wijze scoorde, de 2-0 maakte hij na een voorzet van Nedely Fortes die was blijven hangen en niet weggewerkt kon worden door een ARC-verdediger. Gezien het aantal kansen had de score voor rust hoger moeten zijn. Dit gebeurde niet.

Na rust werd de voorsprong uiteindelijk verder uitgebouwd door goals van Jearlon Martina (op aangeven van Gervane Kastaneer), Nedely Fortes (rake kopbal na een mooie combinatie tussen Gervane en Jordi Mosmans) en invaller Joel van Oldenbarneveld (goed voor zijn man gekomen en de bal binnengetikt na een voorzet van Sebastiaan Kaal). Vlak voor de vijfde treffer vond invaller Danny Jongeneel de onderkant van de lat na een mooie aanval en voorzet van Jearlon. Zo waren er meer aanvallen en kansen te zien die uiteindelijk geen goal opleverden.

Zoals in elk duel tot nu toe, bewaarden de Schapenkoppen ook in dit duel de rust en hadden ze de intentie om tot de laatste minuut te blijven voetballen.