Belofte’s onderuit tegen FC Utrecht

Jong FC Dordrecht-Jong FC Utrecht: 0-4 (0-2)

Het Beloftenteam heeft de thuiswedstrijd tegen koploper FC Utrecht, dat met spelers als Frank Demouge, Sander Keller, Erixon Danso, Luca Nijholt en Leon de Kogel binnen de lijnen kwam, met 0-4 verloren.

Het krachtsverschil op papier en in de stand te zien, kwam in de eerste helft nog niet tot uiting. Sterker nog, de Schapenkoppen begonnen goed aan de wedstrijd. Binnen de tien minuten waren er mogelijkheden voor Vlatko Lazic, Soufiane Aouragh en Raily Ignacio om de score te openen, maar de bal ging er niet in. Omdat er achterin bij FC Dordrecht niet goed werd ingegrepen, leverde de eerste de beste tegenaanval van FC Utrecht meteen een treffer op: 0-1. Frank Demouge, de slimme aanvaller was even aan de aandacht ontsnapt van de Dordtse verdedigers, maakte er 0-2 van en nog voor rust spatte een inzet van de bezoekers uiteen op de lat boven Stef Doedee. Ondanks de achterstand speelden de Dordtenaren een goede eerste helft.

Nadat de in de rust ingevallen Salif Diao voor Johan Verluis, binnen zeven minuten rood kreeg in de tweede helft (hij was in duel met Demouge die zich slim liet vallen), was het duel gespeeld. FC Dordrecht bleef waar het kon gewoon de aanval zoeken en kreeg hiervoor de complimenten na afloop van de Technische staf. FC Utrecht speelde het duel uiteindelijk professioneel uit en liep weg naar een 0-4 zege.