Alleen winst voor de C-jeugd

Dit weekend kwamen alle jeugdelftallen van FC Dordrecht weer in actie. Van de drie teams wist alleen de C-jeugd zijn duel om te zetten in winst, maar verloren werd er niet. De A- en B-jeugd speelden namelijk gelijk.

FC Dordrecht A1-VVV/Helmond Sport A2: 1-1 (1-1)

De A-jeugd heeft de thuiswedstrijd tegen VVV/Helmond Sport gelijkgespeeld. Vlak voor tijd hield iedere betrokkene van de thuisclub zijn hart nog vast, maar het duel eindigde in 1-1.

FC Dordrecht begon slecht aan de wedstrijd. In het eerste deel van de eerste helft liep het team constant achter de feiten aan: slechte passes en te laat in de duels. Toch kwam de openingstreffer op naam van de Dordtenaren. Uit een hoekschop maakte aanvoerder Michael Lopes de 1-0. VVV/Helmond Sport kwam nog voor de rust op 1-1 door slecht ingrijpen achterin bij FC Dordrecht.

De bezoekers kwamen goed uit de kleedkamer en begonnen de tweede helft met offensieve intenties. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Het spel van de Schapenkoppen werd er niet beter op en ook zei kwamen nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Hij was meer een duel van de strijd, die soms zo hard was dat het gepaard ging met aardig wat kaarten.

In de slotfase, toen iedereen zich al verzoend had met een punt, eindigde een inzet van de bezoekers nog op de paal en kwamen de Dordtenaren goed weg. Het bleef bij 1-1.

ASWH B1-FC Dordrecht B1: 0-0 (0-0)

In HI Ambacht bleef de B1 van FC Dordrecht in de achtervolging op koploper ADO Den Haag steken op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Het was een duel waarover we kort kunnen zijn. Simpelweg te veel Schapenkoppen haalden hun niveau niet, er waren nauwelijks kansen waarneembaar terwijl ook ASWH niet tot (grote) daden kwam.

Toch had de thuisclub nog kunnen winnen. In de tweede helft ging de bal op de stip na opzichtig hands van een Dordtse verdediger. Het speltuig werd echter ruim overgeschoten zodat het bleef bij 0-0.

FC Dordrecht C1-Quick C1: 4-0 (2-0)

De C-jeugd heeft de thuiswedstrijd tegen Quick met 4-0 gewonnen. Het was alweer de vijfde zege in zes duels.

Al snel trokken de Schapenkoppen het duel naar zich toe en binnen het kwartier waren er kansen voor Joel van Oldenbarneveld en Gervane Kastaneer, terwijl een inzet van Nedely Fortes op de lat kwam. In die fase viel ook de openingstreffer. Een hoekschop van Justin Spruijt kon niet goed verwerkt worden door de verdedigers van Quick, zodat Sebastiaan Kaal de afvallende bal op kon pikken. Zijn schot raakte de binnenkant van de paal, waarna Gervane van dichtbij attent reageerde: 1-0.

Nog geen tien minuten later viel de tweede treffer en opnieuw een genomen corner van Justin lag hieraan ten grondslag. Hij bracht de bal goed voor de goal, waarna de keeper mis taste en Liomar Jennie bij de tweede paal wist te scoren: 2-0. Nog voor de rust raakte Joel de paal na een mooie aanval en dito pass van Nassim Amaarouk. Terwijl Quick in heel de eerste helft geen kans had gehad en nauwelijks voor de goal van Ryan Vos was verschenen, kregen ze toch een uitgelezen kans op de 2-1. Maar een toegekende strafschop werd op de paal geschoten.

Na de rust was het duel al snel beslist. Sebastiaan Kaal bediende na een goed opgezette aanval Nassim Amaarouk die de keeper omspeelde en wist te scoren: 3-0. Invaller Yorick Termond had bij de 4-0 een goede actie en voorzet, waarmee hij eigenlijk mede-invaller Johan Kankam in staat wilde stellen om te scoren. Dit lukte niet, maar een verdediger van de bezoekers werkte de bal zelf achter zijn eigen doelman: 4-0.

Het was wederom een duel waarin de Dordtenaren goed in de discipline speelden ook toen de wedstrijd reeds beslist was.