Dordrecht doet zichzelf tekort

Het bekeravontuur is voorbij. Tegen Volendam knokt FC Dordrecht zich over de slechte start heen, drukte de tegenstander ver terug op eigen helft, maar stuitte andermaal op de schier onverslaanbare Robin Ruiter. Voor de tweede maal dit seizoen dankte Gert Kruys de zege aan zijn doelman die met een aantal knappe reddingen zijn ploeg op de been hield.

Aan de andere kant mochten de Dordtenaren ook in de spiegel kijken. Volendam had precies 32 seconden nodig om kinderlijk eenvoudig op voorsprong te komen, Plat kopte vogeltje vrij raak: 0-1. Het duurde even voordat die tik verwerkt was en met name het middenveld grossierde in balverlies. Toch kwamen er kansen. Van Muyen raakte van dichtbij alleen maar lucht, Lopes zag zijn schot gekeerd, en Ruiter had twee fabuleuze reddingen.

De beste fase was kort voor rust toen de thuisploeg massaal aandrong en de supporters de gelijkmaker al zagen zitten, ongeschonden haalde Kruys en zijn mannen echter de, gezien de omstandigheden, welkome thee.

Na rust was het eenrichtingverkeer. Dordrecht zette Volendam ver vast op eigen helft en beukte een half uur lang op de veste van Ruiter die vooralsnog geen krimp wenste te geven. Onder de inmiddels neergutsende regen was de Dordtse inzet hartverwarmend, maar het spel bij vlagen niet echt vernuftig. Uiteindelijk was het Moussa Kalisse die na 65 minuten zich naar de dik verdiende gelijkmaker soleerde: 1-1.

Dordrecht rook de overwinning en ondersteund door de eigen aanhang ging het op jacht naar meer. Die beloning volgde echter niet.

Na een half uur in de tweede helft kwam Volendam voor het eerst over de middenlijn, maar die aanzet was voldoende om binnen de minuut weer op voorsprong te komen. Schilder mocht zich na andermaal onhandig verdedigen tot matchwinnaar laten kronen: 1-2.

Met de moed der wanhoop en zelfs centrale verdediger Beugelsdijk in de frontlinie zette Dordrecht nog één keer aan. Kansen leverde het nog op en Quekel en Van Muyen claimen zelfs nog tevergeefs om een penalty. Het mocht echter niet meer baten.