Overwinningen B1 en C1, gelijkspel A1

Een week voor het eerste inhaalweekend, wonnen bijna alle jeugdteams hun competitieduel. De B-jeugd bracht het er makkelijk vanaf tegen Westlandia (8-2) en de C1 won in Rotterdam eenvoudig van SC Feyenoord (1-4), Ook de A1 had SC Feyenoord als tegenstander. De Schapenkoppen leken te gaan winnen, maar vlak voor tijd eindigde het duel in 2-2.

SC Feyenoord A1-FC Dordrecht A1: 2-2 (0-0)

Voor de tweede keer toog de A-jeugd naar Varkenoord en voor de tweede maal werden er in de slotfase punten verspeeld. Eerder gebeurde dit tegen Feyenoord/Excelsior A2 (4-3) en ditmaal tegen SC Feyenoord: 2-2.

In de eerste helft maakten beide partijen er een felle strijd van. De beste kansen waren voor FC Dordrecht (Djurandy Swedo na een corner) en Nick Bolte (vrije kopkans na voorzet Anthony Velder). Gezien het betere spel en de kansen, hadden de Schapenkoppen moeten scoren.

Na rust had SC Feyenoord aanvankelijk het betere van het spel. Al snel leidde dit tot de 1-0 en reddingen van Jeffrey Verkerk voorkwamen meer Rotterdamse doelpunten. Na dik een uur spelen kwamen de Dordtenaren via een mooie vrije trap van Samet Gorer op 1-1. Na de gelijkmaker, kreeg FC Dordrecht wat meer grip op het duel. Maar ook SC Feyenoord bleef gevaarlijk en daardoor kon het duel twee kanten op. Het leek een driepunter op te leveren voor het team van Frits van de Berk en Roy de Bruin. Na een goede aanval over de linkerkant, geeft Samet voor waarna een Feyenoord-speler de bal zelf achter zijn eigen doelman werkt: 1-2. In de laatste minuut komen de Rotterdammers via een benutte strafschop echter alsnog langszij.

FC Dordrecht B1-Westlandia B1: 8-2 (3-2)

De B1 heeft in de thuiswedstrijd tegen Westlandia weinig heel gelaten van de tegenstander. Het werd uiteindelijk maar liefst 8-2.

De start van de Schapenkoppen was goed en binnen de vijf minuten ontstond de eerste goede kans. Everon Pisas dook vrij op voor de keeper, maar kwam helaas niet tot scoren. Niet veel later was het wel raak. Via Gino Boers en Everon, maakte Bresley Dos Santos de 1-0. Een minuut na de openingstreffer werd het al 2-0. Weer was Everon de aangever, ditmaal ronde Ibrahim Toure af. Daarna brak er een vreemde periode aan. De Dordtenaren waren in het geheel niet in gevaar gekomen, maar zagen Westlandia door twee spelhervattingen terugkomen tot 2-2. Toch kwamen de Dordtenaren voor rust weer op voorsprong. Na een assist van Gino, maakt Ibrahim 3-2.

Na de rust een uitstekend spelend FC Dordrecht. Er werd overgeschakeld op een aanvallend 4-3-3 en dit leverde al snel de 4-2 op. Na een steekbal van Gino op Everon en diens assist, was het opnieuw Ibrahim die tot scoren kwam. Er was daarna geen houden meer aan voor de tegenstander. Quincy Boogers (na een voorzet van Bryan Jongeneel en goed doorzetten van Ibrahim) maakte de 5-2, Everon de 6-2 (individuele actie), Bresley Dos Santos de 7-2 (assist Bryan) en ook de laatste goal kwam op naam van Bresley (assist Everon): 8-2.

SC Feyenoord C1-FC Dordrecht C1: 1-4 (0-2)

Na een aantal duels waarin het wat stroever ging, heeft de C-jeugd op bezoek bij SC Feyenoord een ruime zege geboekt: 1-4.

Zowel voor als na de rust kwamen de Schapenkoppen niet in de problemen. De organisatie stond goed, waardoor vaak de tweede bal werd gewonnen en er nauwelijks kansen werden weggegeven. Bij balbezit werd er telkens goed de diepte gezocht zodat de tegenstander onder druk werd gezet. Dit leidde in beide helfden tot een handvol kansen.

Gervane Kastaneer (op aangeven van Jordi Mosmans) en Jordi zelf (strafschop), bepaalden de ruststand op 0-2. Vlak na de rust vergrote Johan Kankam (assist Liomar Jennie) de voorsprong tot 0-3 en nam invaller Nassim Amaarouk (opnieuw na een assist van Liomar) de 0-4 voor zijn rekening. Voor de statistieken kon SC Feyenoord nog wat terug doen: 1-4.