C1 verslaat Westlandia, duel A1 afgekeurd

Dit weekend stond er een inhaalronde op het programma in het jeugdvoetbal. De B1 was vrij, het duel van de A1 tegen TOP werd weer afgelast, maar de C1 speelde wel. Zei wonnen met 3-1 van Westlandia.

FC Dordrecht C1-Westlandia C1: 3-1 (2-1)

De C-jeugd heeft de inhaalwedstrijd tegen Westlandia met 3-1 gewonnen en zo de achterstand op koploper Spartaan’20 teruggebracht tot twee punten.

Een beste wedstrijd was het niet van de Schapenkoppen, toch waren er de nodige dingen te zien die tot tevredenheid stemden. Zo werden er, zoals zovaak deze competitie, geen grote kansen weggegeven en goed opgezette aanvallen leidde tot kansen om te scoren.

De Dordtenaren lieten een vliegende start zien. Na de aftrap stond binnen de minuut de 1-0 op het scorebord. Na een goede actie en voorzet van Gervane Kastaneer, ronde Jearlon Martina goed af. Nog binnen het kwartier zette Johan Kankam zijn team (ditmaal assist van Jearlon) op 2-0. Door een strafschop konden de bezoekers nog binnen het halfuur terugkomen tot 2-1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust was het spel niet groots, maar na een aantal kansen die nog niet tot een goal hadden geleid, werd het na zo’n kwartier spelen 3-1. Centrale verdediger Rocco van Dam was goed mee opgekomen en was voor even rechtsbuiten. Rocco had een goede actie en voorzet in huis, waarna Gervane Kastaneer het derde Dordtse doelpunt wist te maken.