Belofte’s winnen bij NAC Breda

Jong NAC Breda-Jong FC Dordrecht: 2-4 (1-2)

Met de nieuwelingen Shayron Curiel en Santy Hulst plus Nick Coster, Stef Doedee en Dave Huijmans in de gelederen, heeft het Beloftenteam de uitwedstrijd bij NAC Breda met 2-4 gewonnen.

Het was een leuke wedstrijd om te zien met kansen voor beide teams. De Brabanders kregen de eerste goede kans om te scoren, maar een inzet eindigde op de paal naast Stef Doedee. Na zestien minuten troffen de Schapenkoppen wel doel en de goal was van grote schoonheid. Shayron Curiel liet zijn tegenstander met een mooie passeeractie, “een Zidaantje” kansloos om het speltuig vervolgens diagonaal in de bovenhoek te schieten. Een kwartiertje later bracht Souffiane Aouragh FC Dordrecht met een mooie stift in de verre hoek op 0-2, via een vrije bal van NAC Breda werd de ruststand bepaald op 1-2.

Na de rust kwam NAC terug tot 2-2, maar de Dordtenaren trokken aan het langste eind, mede door de uitblinkers Kevin Patijn, Nick de Bil en Santy Hulst. Laatstgenoemde bracht de 2-3 (na een precieze voorzet van Nick de Bil) en 2-4 (na individuele actie) van FC Dordrecht op zijn naam.

Een prima resultaat dus tegen het hooggeklasseerde NAC Breda. Donderdag volgt alweer de volgende wedstrijd, thuis tegen Fortuna Sittard.