Winst B1 en C1, een punt voor de A1

De competitieduels voor de jeugdteams leverde winst op voor de B1 en C1 en een gelijkspel voor de A1. De A1 en VVV/Helmond Sport A2 hielden elkaar op 2-2. Nick Bolte bracht de Schapenkoppen tot twee keer toe op voorsprong, maar ook twee keer kwam de tegenstander op gelijke hoogte. De B1 keek bij rust nog tegen een 0-1 achterstand aan, maar won door twee goals van Ibrahim Toure na rust, toch nog met 2-1. De C1 won in Den Haag met 0-2 van Quick. Na een klein kwartier spelen zette Gervane Kastaneer de Schapenkoppen op voorsprong, vlak voor tijd maakte invaller Jearlon Martina de 0-2.

VVV/Helmond Sport A2-FC Dordrecht A1: 2-2 (0-1)

Net als eerder dit seizoen in Dordrecht, is het de A-jeugd niet gelukt om te winnen van VVV/Helmond Sport A2. In Brabant eindigde de wedstrijd in 2-2.

In de eerste helft waren de Schapenkoppen de bovenliggende partij. Het positiespel en de opbouw van achteruit waren goed, zodat er gevoetbald kon worden. De tegenstander werd achteruit gedwongen en er ontstonden vijf goede mogelijkheden om tot scoren te komen (onder meer een schot op de paal van Samet Gorer, Nick Bolte die scoort uit de rebound, maar buitenspel wordt gegeven, Djurandy Swedo die in een één-tegen-één situatie met de keeper niet tot scoren komt en Nick die de bal over schiet uit een corner). Diezelfde Nick Bolte was echter voor rust wel een keer trefzeker. Na een prima combinatie tussen Samet Gorer en Remon Luksch komt de bal bij Nick die het duel één-tegen-één wint van de keeper en beheerst scoort.

De tweede helft was voor VVV/Helmond Sport. Zei kwamen fel uit de kleedkamer en de Dordtenaren werden meteen vastgezet waardoor ze haast niet meer aan voetballen toekwamen en het allemaal wat onrustig werd. Dit resulteerde al vrij snel in de 1-1, maar uit het niets kwam FC Dordrecht even later toch weer aan de leiding. Een fout achterin bij de tegenstander werd afgestraft door Nick Bolte na een prima steekpass van Samet Gorer. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want het stond al snel weer 2-2, wat later ook de eindstand zal worden. De Schapenkoppen lieten het in dit duel met name voor rust liggen. Toen hadden er meer goals gemaakt moeten worden.

FC Dordrecht B1-ASWH B1: 2-1 (0-1)

De B-junioren hebben ook het duel tegen ASWH in winst omgezet. Na een 0-1 ruststand, werd er uiteindelijk toch nog gewonnen met 2-1.

In de eerste helft was er eigenlijk niets aan de hand voor FC Dordrecht. De verdediging stond goed en het positiespel op het middenveld was in orde zodat de tegenstander er niet aan te pas kwam. Ook ontstonden er mogelijkheden om tot scoren te komen. Die werden niet benut en alhoewel de bezoekers voor rust niet bij de goal van Dordt waren geweest, namen ze toch de leiding uit een vrije trap: 0-1.

Na de rust bleef FC Dordrecht goed positiespel spelen en kon men het geduld opbrengen op zoek naar openingen. Mede door het spel voor rust, zat de tegenstander er op een gegeven moment dan ook doorheen. Er kwamen kansen, maar de ballen moesten er nog wel in. Dit gebeurde dan uiteindelijk ook en beide keren mocht Ibrahim Toure zich laten bejubelen als doelpuntenmaker. In de 1-1 had Bryan Jongeneel een groot aandeel door een goede actie op links en een goede en strakke voorzet op Ibrahim, Everon Pisas was de man van de assist bij de 2-1.

Het was echt zo’n duel waarin het voetbal het won.

Quick C1-FC Dordrecht C1: 0-2 (0-1)

Er zijn van die duels waar je na afloop niet zo lang over na hoeft te praten. De C-jeugd speelde er zo eentje in Den Haag tegen laagvlieger Quick. In fases werd er wel goed gespeeld, maar over het algemeen was het te slordig, onrustig en mak.

Nadat er al wat mogelijkheden waren geweest, bracht Gervane Kastaneer zijn team na een klein kwartier spelen aan de leiding. Op de linkerflank kreeg Gervane de bal mee van Justin Spruijt. Gervane maakte een actie naar binnen en schoot raak in de korte hoek.

De tweede helft leek veel op de eerste, beter werd het er niet op. Pluspunt was wel dat de verdediging wederom goed stond zodat er geen kansen werden weggegeven. En net als bij de eerste treffer, ontstond ook goal nummer twee na een goede aanval. Dat de tweede goal pas aan het eind viel, onderstreepte in dit duel dat het allemaal moeizaam ging. Op eigen helft veroverde Jordi Mosmans de bal en gaf het speltuig diep mee op Gervane. De maker van de openingstreffer hield het overzicht en bediende invaller Jearlon Martina die het net deed bollen: 0-2.