B1 en C1 winnen hun inhaalduels

Zowel de B1 als ook de C1 hebben vandaag hun inhaalwedstrijd winnend afgesloten. De B-jeugd versloeg op eigen veld SVVSMC, C1 won in Alphen aan den Rijn met 0-2 van Alphense Boys.

FC Dordrecht B1-SVVSMC B1: 4-2 (1-1)

De B-jeugd is na de winterstop nog altijd zonder puntenverlies. De inhaalwedstrijd tegen SVVSMC werd met 4-2 gewonnen waardoor de Schapenkoppen nu aan kop gaan in de competitie.

De Dordtenaren speelden voor de rust goed voetbal, alleen lag het tempo niet hoog genoeg om de tegenstander pijn te doen. De bezoekers uit Schiedam legden een flinke portie strijd aan de dag en konden zodoende wat afvallende ballen winnen waaruit ze ook gevaarlijk werden. Een mooie goal van Ibrahim Toure (op aangeven van Bryan Jongeneel) leverde de 1-0 op, SVVSMC bepaalde de ruststand op 1-1.

Tien minuten na de rust kwam SVVSMC op voorsprong, de goal werd gemaakt door oud Dordrecht-speler Sidney Kloos. Niet veel later stond het alweer gelijk. Een corner van Gino Boers kwam via Tarik Yekhlef bij Bresley dos Santos die de 2-2 op het scorebord bracht. Na de gelijkmaker konden de Schapenkoppen het karwei afmaken. Dit gebeurde ook, maar hier hadden ze wel standaardsituaties voor nodig. Uit een corner van Gino kopte Tarik raak (3-2) en even later zorgde een nieuwe corner van Gino opnieuw voor een goal. Everon Pisas kopte in, Jeremy Fernandes maakte in de rebound de 4-2.

Alphense Boys C1-FC Dordrecht C1: 0-2 (0-1)

In Alphen aan den Rijn deed de C1 wat ze moesten doen: winnen van Alphense Boys. Op het kunstgras van Sportpark De Bijlen werd het uiteindelijk 0-2.

Beide ploegen ging vol de strijd aan waardoor er veel duels waren te zien. Voor de rust was het duel redelijk in evenwicht, wel met de aantekening dat de Schapenkoppen het gevaarlijkst waren en de kansen kregen. Nadat een Dordtse goal afgefloten was wegens (vermeend) buitenspel, was het even later wel raak. Op links had Nedely Fortes een goede actie in huis. Reggie de Windt liep zich goed vrij en koos positie aan de rechterkant schuin voor de goal. De pass van Nedely was prima zodat Reggie de bal ineens in de verre hoek kon schieten: 0-1.

Na de rust waren de Schapenkoppen sterker, kregen ze kansen en was het wachten op de tweede treffer. Dan zou het duel beslist zijn, want er werden verder geen kansen weggegeven. Invaller Joel van Oldenbarneveld maakte uiteindelijk de 0-2, dit na goed werk van Gervane Kastaneer. Door de zege komt FC Dordrecht weer dichter bij Spartaan’20.