Populariteit Beugelsdijk kent nieuwe piek

De populariteit van Tom Beugelsdijk, de cultheld die na vorig seizoen toch al niet kapot kan bij de aanhang van FC Dordrecht, kende gisteravond rond de klok van tien over half tien een nieuwe piek. De gelijkmaker tegen SC Cambuur bleek de ommekeer in een knotsgekke slotfase, die de thuis nog ongeslagen Dordtenaren zelfs nog een driepunter opleverde: 2-1.

,,Dat we nog zouden winnen, had ik niet verwacht maar ik wist zeker dat we nog gelijk zouden maken,” sprak de huurling van ADO Den Haag na afloop met bravoure. ,,We gaven achterin niets meer weg en gingen vol voor de 1-1. Dit is mijn vijfde doelpunt met het hoofd. Niet de mooiste treffer, maar wel erg belangrijk. Ik kan me het doelpunt niet meer helemaal herinneren. Ik dook op bij de paal, wilde de bal langs de keeper tikken, maar hij redde nog. Ik viel op de grond en kon met een krachtsinspanning de bal met het hoofd toch nog over hem heen krijgen. Een geweldig moment,” aldus Beugelsdijk, die het liefst centraal in de defensie speelt maar zich ook als linksback prima handhaafde. ,,De trainer kent mijn voorkeur, maar zelfs als ik moet keepen, dan doe ik het voor hem.”

Oefenmeester Theo Bos had niet verwacht dat hij nog de felicitaties van collega Alfons Arts in ontvangst zou kunnen nemen. ,,Ik had tien minuten voor tijd de hoop op de gelijkmaker nog niet opgegeven. Verdedigend hadden we de zaak in de tweede helft goed op orde en dan moet je een beetje geluk hebben. Maar waar ik ontevreden over ben, is dat we toch weer heel matig beginnen. Dat is, ondanks de overwinning, wel een aandachtspunt.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars